Nakomelingen Everdale populair tijdens Van Olst Sales

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3557
Geregistreerd: 20-04-16

Nakomelingen Everdale populair tijdens Van Olst Sales

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-17 14:29 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij


Tijdens de onlangs op 14 april gehouden Van Olst Sales, heeft de tophengst Everdale (v.Lord Leatherdale) definitief zijn naam gevestigd als complete fokhengst. Uit zijn eerste jaargang nakomelingen zijn vorig jaar reeds zijn zonen Inclusive, Inverness, Inspire en Excellent goedgekeurd. Daarnaast zijn z’n dochters zeer succesvol op keuringen en/of in de IBOP en EPTM testen en opvallend veel van zijn kinderen scoren hoog tijdens jonge paarden wedstrijden.

Na de afgelopen editie van de Van Olst Sales blijkt ook dat zijn kinderen zeer gevraagde en waardevolle sportpaarden zijn. De driejarige ruin Joint Venture VE (v.Everdale x Tenerife) werd verkocht voor €96.000,-. De vierjarige ‘’Elite IBOP 84’’ merrie Icacia-Peternella (v.Everdale x Vivaldi) werd verkocht voor €66.000,-. De driejarige ruin O’neill-H (v.Everdale x Donnerhall) bracht €36.000 op. Jeno-Rijk (v.Everdale x Tolando), eveneens een driejarige ruin, werd voor €40.000 verkocht naar Rusland.

De driejarige hengst Extra (v.Everdale x Havidoff) veranderde voor €40.000,- van eigenaar.

De driejarige Ster IBOP 81 prok D-OC merrie Just Me (v.Everdale x Riverman) werd voor €36.000,- afgeslagen. Naast de goede prijzen voor de Everdale-kinderen, waren er goede prijzen voor Fireball (v.Fürstenball x San Remo x Negro) en Jason (v.Johnson x Negro). Deze twee hengsten werden voor respectievelijk €155.000,- en €110.000,- verkocht aan een buitenlandse investeerder, die van plan is de hengsten in Nederland te laten opleiden bij Van Olst Horses.

De afgelopen editie van de Van Olst Sales was een bijzondere succes, waarbij paarden voor goede prijzen deels in Nederland blijven, maar ook deels naar het buitenland verkocht zijn. Inmiddels is de datum voor de komende Van Olst Sales ook weer vastgesteld en deze zal zoals gebruikelijk plaatsvinden in het paasweekeinde van 2018 op vrijdag 30 maart.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _mjwb, leo_nore, SharonPlugge en 7 bezoekers