Helandro B wint ereprijs De Gouden Zweep

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3571
Geregistreerd: 20-04-16

Helandro B wint ereprijs De Gouden Zweep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-04-17 07:46 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, KWPN


Tezamen met de familie Van der Maat en Hengstenhouderij Landzicht organiseerde KWPN Regio Tuigpaard West traditietrouw op tweede Paasdag weer een nieuwelingendag met ook rubrieken voor wedstrijdpaarden. Ook traditie is dat er altijd heel veel publiek komt naar Manege De Zilfia’s Hoeve in Houten. De sterk dravende Helandro B wist bij de nieuwelingen de ereprijs De Gouden Zweep te bemachtigen.

Uit drie groepen nieuwelingen nodigde de jury acht nieuwelingen uit voor de finale. Sommige rijders kwalificeerden zich met twee paarden en moesten dus een keuze maken. Vijf getalenteerde paarden verschenen er tenslotte in de finale. Het werd bijzonder spannend toen er drie nogmaals af mochten rijden. De vijfjarige Helandro B (Cizandro x Wilhelmientje ster van Lorton) van en met Cor van Dijk showde onverstoorbaar en foutloos met de zelfverzekerdheid van een ervaren wedstrijdpaard. De bruine zette zo hier en daar een been en maakte veel indruk met zijn grote passen, zijn sterke achterbeengebruik, zijn expressieve voorbeengebruik en zijn goed functionerend drafmechanisme. Vorige week in Ambt Delden werd Helandro B vierde. De Helandro B doet sterk denken aan zijn bekende stalgenoot Elegant, de succesvolle sportmerrie van Waldemar waarmee Cor vandaag vierde werd in de ereklasse. Helandro B is in 2015 aangeboden op de KWPN hengstenkeuring.

Zijn stabiele optreden had sterk meegeteld, lichtte de jury toe want ook Habibi (Marvel x Berkerly Landzicht keur van Torino) leek een serieuze kandidaat voor De Gouden Zweep. Hij had ook veel fans. De rassige en edele Habibi beschikt over veel bloeduitdrukking en een prachtig gebeeldhouwd hoofdje. De fraaie vos beweegt zeer scherp en expressief maar is nogal explosief. Zijn show was daardoor eerst minder vast dan die van de winnaar en dat gaf de doorslag maar gedurende de wedstrijd kwam vijfjarige Habibi steeds beter in het ritme en werden zijn bewegingen steeds groter. Toen maakte hij het de winnaar nog knap lastig.

Harry van Middelaar reed de vijf-jarige Happyness-Lein (Manno x Kidolein keur sport van Cambridge Cole) naar plaats drie. Happyness-Lein is een paard met een pronkend front en actievolle bewegingen die nog net even royaler mochten. Ze is een volle zus van de concoursruin Celebration. Niek Augustinus had maar liefst twee fokproducten in deze finale. Ook Imposant (2e bez. van Eebert x Destiny’s-lein van Uromast) fokte hij. Kees werd vierde met deze goed ontwikkelde, royaal bewegende tuigtypisch optredende vos die vorig jaar op de Nationale Tuigpaardendag de Egbert Emmink Bokaal won.

Antoon Epskamp lijkt aan de vierjarige stermerrie Ivirona (Eebert x Virona ster van Waterman) een merrie met veel perspectief te hebben. Ze beweegt heel groot, elegant en royaal. Tijdens de finale kon ze niet helemaal herhalen wat ze eerst liet zien. Ze werd vijfde. Bij drie van de vier overige wedstrijden maakte Harry van Middelaar de dienst uit maar de eerste limietklasse was voor Mark de Groot met zijn bijzonder fraai showende Fontana Landzicht (v.Waterman). In volgende limietklasse ging Van Middelaar aan de leiding met de zich deftig makende Heres GSM (v.Cizandro) en de derde limietklasse won Harry met Master Den Roos (keur van Tendens HBC) die hij samen met zijn vader Henk van Middelaar fokte. Haar optreden was een en al show. Haar oortjes waren constant naar voren gericht met af en toe even een oortje naar achter om te horen of haar baas misschien nog iets te melden had. In de ereklasse was de winst dus weer voor Van Middelaar. Daar was de alles overziende Brandy (v.Uromast) van het Brandy Consortium niet te kloppen. Ook van dit paard is Niek Augustinus de fokker.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annemiek73, annetm, Britt_Sisi, cynthiar, Joanne1987, kascar, Maaike_Ma, Mooblie, TurboDi, Ufurio4e, Wilawander en 45 bezoekers