Bokt.nl • Jérôme Guery wint tweede Grote Prijs Miami *Video*
Pagina 1 van de 1

Jérôme Guery wint tweede Grote Prijs Miami *Video*

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-04-17 07:55
door Nieuwsredactie
Bokt.nl / Equnews / persbericht global champions tour / facebook Emerald
Springen

Afbeelding
Jérôme Guery - fotograaf: Stefano Grasso LGCT

Jérôme Guery en Grand Cru van de Rozenberg (van Malito de Reve) wist op fenomenale wijze de tweede Longines Global Champions Tour Grand Prix wedstrijd in Miami op zijn naam te schrijven. De Belgische ruiter bleef daarmee de Italiaanse Alberto Zorzi, welke traint onder Jan Tops, en de Belgische Nicola Philippaerts voor.

"De Longines Global Champions Tour is het hoogste niveau ter wereld. De beste ruiters, de beste paarden en dan hier naar de winst rijden, dat is wat iedereen eens in zijn leven wil." Vertelt Guery na zijn overwinning.

Veel combinaties maakten fouten in de Grote Prijs, waaronder grote favoriet en thuisrijder Kent Farrington met Creedance. (van Lord Z.) Farrington verliet vrijwillig de ring nadat hij twaalf strafpunten op de teller had staan. Nicola Philippaerts wist met Chilli Willi (van Casall) als eerste foutloos rond te komen. Daarna volgden er nog drie andere foutloze combinaties, waaronder Harrie Smolders, waardoor er een barrage van vier gereden moest worden.

In de barrage startte Philippaerts als eerste en zette met 39.50 seconden een snelle, sterke tijd neer. Uiteindelijk was dit genoeg voor de derde plaats. Alberto Zorzi met Cornetto K (van Cornet Obollensky) verbeterde de tijd van Philippaerts door in 37.96 seconden foutloos rond te komen.
Alberto Zorzi tweede prijswinnaar: "Cornetto is een geweldig paard. Ik wil Jan bedanken voor de geweldige kans die ik heb gekregen en ook een dankjewel aan iedereen die zich voor me inzet. Mijn paard heeft drie rondes heel goed gesproken. Ik ben erg gelukkig.”
Nicola Philippaerts, derde prijswinnaar: "Ik heb een heel goed paard. Hij is pas negen jaar oud en heeft de afgelopen week erg goed gesprongen. Hij was twee keer foutloos in de Grand Prix en daar ben ik erg blij mee. Ik moest als eerste van start in de barrage en vond het belangrijk om foutloos te blijven in de hoop dat anderen fouten maakten. En over de GCL: “Ik ben er blij mee dat ik in een GCL team meerijd en deel mag uitmaken van deze fantastische serie wedstrijden.”

Harrie Smolders en Emerald N.O.P. hadden het geluk niet aan hun zijde op het witte strand van Miami. De combinatie wist zich als een van de weinigen te plaatsen voor de barrage, maar in de bocht na de tweede sprong verstapte de voshengst zich en kon nog maar net op de been blijven. Smolders werd daarbij bijna uit het zadel gewipt, maar wist te blijven zitten.
Emerald trok nog aan op de derde hindernis, maar Smolders besloot hem daarvoor weg te sturen en een volte te draaien alvorens de dubbelsprong te springen. Op rustig tempo, zonder springfouten, reden ze de barrage uit. De volte en de opgelopen tijdfouten resulteerden in acht strafpunten en een vierde plaats.
Klik op onderstaande afbeelding voor een video:


De laatste deelnemer in de barrage, Jérôme Guery, ging er vanaf het begin vol gas tegenaan. Zonder een moment snelheid te verminderen kwam hij foutloos rond in 37.39 seconden en schreef daarmee de overwinning op zijn naam. "Mijn paard was geweldig vandaag. Als laatste in de barrage had ik een beetje voordeel. Ik kon de rest bekijken en me daarop aanpassen. Alles paste perfect!" aldus de blije winnaar.

Re: Jérôme Guery wint tweede Grote Prijs Miami

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-04-17 11:50
door friendly
Jammer dat er niet vemeld wordt dat Harrie Smolders bijna viel tijdens de barrage met Emerald. Na een sprong (weet even het hindernisnummer niet meer) verloor Emerald vermoedelijk zijn evenwicht en ging half neer. Harrie kon hem nog net staande houden en bleef net zitten waardoor zij hun barrage konden vervolgen. Vond dat toch wel het vermelden waard.

Voor de geïnteresseerden... Deze wedstrijdreeks die tot november meerdere keren per maand plaatsvind is ook online te volgen via een livestream. Op deze website: https://www.globalchampionstour.com Bij "season 2017" kun je de juiste wedstrijd selecteren. Aan de rechterkant staat een vierkant "GCT TV" en dat is de livestream. Om te kijken of er een wedstrijd aan de gang is of hoe laat het begint kun je aan de bovenkant op "results" klikken. Daar kan je als de ruiters en tijden van de klasses bekend zijn ook de startlijst vinden.

Re: Jérôme Guery wint tweede Grote Prijs Miami

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-04-17 17:17
door Hanafubuki
Bedankt voor de toevoeging Friendly! Ik ga het toevoegen in het artikel :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-04-17 19:13
door aniek1985
Ook een video van het voorval toegevoegd aan het artikel.