Exloo: Nederlandse menners bovenaan in mooie marathon

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5349
Geregistreerd: 20-04-16

Exloo: Nederlandse menners bovenaan in mooie marathon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-17 14:24 Tip de Nieuwsredactie

Hoefnet
Aangespannen rijden

Afbeelding
Bram Chardon. Foto door ardo_iggy, http://www.mennersfoto.nl

Het was op een enkele fikse regenbui eind van de middag na, opnieuw een mooie dag op de terreinen van Hippisch Centrum Exloo, waar vandaag de marathon op het programma stond van de tweesterren-wedstrijd. De zes hindernissen leverden mooie sport op, waar de vele toeschouwers de gehele dag van konden genieten. De Nederlandse deelnemers zetten hun beste beentje voor en eisten in vier rubrieken de overwinning in dit onderdeel op.

Bij de pony enkelspannen won Sebastien Pallen en nam de leiding in het klassement over waarin Tamara Pijl en Marissa Schuiling op de tweede en derde plaats staan. De verschillen waren echter minimaal. De Duitse Katja Helpertz werd knap tweede in de marathon, voor de Française Claire Lefort.

Nederlandse zege bij de tweespan pony’s waar Wouter van de Kamp Karel van Kekem net voor wist te blijven. Met zijn derde plaats in de marathon wist Max Berlage zijn leiding in het klassement vast te houden, voor Karine Poentis en Dieter Baackmann.

Jaap van de Horst zorgde voor nog een Nederlandse overwinning in de marathon bij de enkelspan paarden. Pieter-Jan Brynaert werd tweede, voor Christoph Dieker. In het tussenklassement nam John Ripley de leiding over van Ans van de Velden, voor Joop Gommers.

Marijke Hammink was ook vandaag niet te kloppen en wist Aart van de Kamp jr. en Michael Bügener voor te blijven. Jannes Kinds bezet de voorlopige derde plaats. Jan de Boer verloor in hindernis drie zijn groom en staakte de strijd. De groom bleek na onderzoek gelukkig niet ernstig gewond te zijn.

De top twee van het klassement bij de tweespan paarden bleef na de marathon ongewijzigd. Martin Hölle won ook dit onderdeel, voor Theo Timmerman. Antonie ter Harmsel klom dankzij zijn derde plaats in de marathon op naar de derde plaats in het tussenklassement.

Bij de vierspannen heeft Bram Chardon zijn voorsprong flink uitgebreid. Andreas Wintgens bezet de tweede plaats, voor Harry Streutker. Edwin van der Graaf reed een verkeerde poort en Hans Heus besloot de strijd te staken.

Martje Witvoet begon haar debuut in de samengestelde wedstrijd uitstekend met de eerste plaats in de marathon waarmee zij Ingmar Veneman van de eerste plaats stootte in het tussenklassement.

Klik hier voor alle uitslagen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chouchou, Femek2902, Inoterry en 16 bezoekers