KWPN: vier tuigpaardhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11095
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN: vier tuigpaardhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-17 16:59

kwpn
Fokkerij

Afbeelding
Jesse James, foto door Amanda

Vanmiddag stond de aanlevering van de Hackney-hengst Bocellies Matteo op de planning, met aansluitend de eerste trainingsbeoordeling van de vier al aanwezige tuigpaardhengsten. Gastrijders Peter Stevens en Robbie van Dijk waren eveneens aanwezig om de hengsten te rijden en hun indrukken aan de commissie over te brengen

Nadat de vijfjarige Hackney-hengst Bocellies Matteo (v.Bocellie) was voorgereden door zijn eigenaar André Veltkamp en ook bij de veterinaire keuring groen licht kreeg, kon hij van start met zijn onderzoek van 21 dagen. Aansluitend werden de vier al aanwezige tuigpaardhengsten op de 100 meterbaan gereden door één van de gastrijders Peter Stevens of Robbie van Dijk.

Onderstaand de eerste indrukken van de hengstenkeuringscommissie:
Julius van Hapert (Cizandro x Tendens HBC)
Een jeugdige hengst met een rijk front, die nog aan kracht moet winnen.

Jesse James (Unieko x Marvel)
Een zeer tuigtypische hengst die over een royaal front beschikt. Hij heeft veel voorbeengebruik maar vertoont nog wat spanning in het lichaam.

Incognito (Zepplin x Heiring Out)
Een hengst met een zeer rijke voorhand, veel voorbeengebruik en goede reflexen in het lichaam. Het achterbeengebruik ontwikkelt zich positief wat betreft buiging en kracht.

Na overleg met de hengstenkeuringscommissie hebben de eigenaren van Iowa (Colonist x Waterman) besloten de hengst mee naar huis te nemen en het onderzoek te beëindigen. De hengst heeft het KWPN-centrum inmiddels verlaten.

Volgende week vrijdag, 7 april om 14.00 uur, vindt de tussenbeoordeling voor de tuigpaardhengsten plaats op het hoofdterrein van de KNHS.

Klik hier voor informatie over de hengsten die deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DieL_Zor, Django_Mette, Dunkeedoo, Froukje, Googlebot, Iris94, Kalea, Lithya, Lizz, Tyke, x_Milou en 13 bezoekers