Anne-Jet White rijdt hoogste score NK kwalificatie

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11094
Geregistreerd: 20-04-16

Anne-Jet White rijdt hoogste score NK kwalificatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-17 13:02

*Persbericht
Sportevenement, IJslandse paarden

Afbeelding
Anne-Jet White en Silfri frá Hákoti. Foto door Amanda Melchior

Afgelopen zondag, 26 maart stond Spier in het teken van de IJslandse paardensport. Bij de familie Holthaus-Bosma werd de 1ste kwalificatie wedstrijd verreden. Van heinde en ver kwamen de combinaties op dit evenement af. Zelfs uit Duitsland. Onder andere om zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen in de hoogste sportklassen A en B en/of om zich te kwalificeren voor de hoogste sportklasse A.

De 23 jarige Anne-Jet White uit Rijs overtrof haar stoutse verwachtingen met Silfri frá Hákoti. In de op een na hoogste sportklasse reed deze combinatie een spectaculaire proef met geweldig veel temperament en uitstraling. Hiermee verdiende ze terecht de hoogste score van die dag. De 23-jarige amazone was zondag een klasse apart. Met Silfri, het paard van haar zus Charlotte White, reed ze een magnifieke töltproef die beloond werd met een super 6,23. Anne-jet haar eigen paard Sprettur is momenteel niet fit en daarom komt ze dit seizoen met Silfri uit. Deze 13 jarige sneeuwwitte ruin liet een töltproef van allure zien, een genot om naar te kijken. Anne-jet had zelf de lat niet zo hoog liggen voorafgaand aan de wedstrijd. Ze vormt notabene nog maar drie weken een combinatie met dit natuurtalent. "Het was spannend in het laatste deel van de proef toen ik de teugels helemaal los moest laten. Silfri heeft altijd de vaart erin en hem dan taktzuiver door zijn lijf te laten lopen, valt niet mee. De langzame tölt, het tweede onderdeel van deze proef is zeker nog voor verbetering vatbaar. Daar gaan we hard aan werken", zo vertelt Anne-jet stralend.

Maar er waren meer Noordelingen die het uitstekend deden. Frouke Strijker uit Drijber, de IJRN clubkampioen van 2017 in de Volwassen klasse, deed het ook hier uitstekend. De T7 töltproef kon ze op haar naam schrijven in de Volwassen klasse. Eerder deze dag reed ze de viergangenproef maar toen was haar paard Náttfari frá Lóumóa nog wat onrustig wat haar punten kostte waardoor ze Annelies Prins, ook uit Drenthe in de Volwassen klasse voor moest laten gaan die overigens een uitstekende proef liet zien met een 5,2.

Ook voor de 17-jarige Mathilde Nijzingh uit het Drentse Dwingeloo kon dit weekend niet meer stuk. Ze rijdt nog maar een week met de combinatie Vördis frá Aldenghoor en haar doel was kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen. In beide proeven waarin ze acte de presence gaf, behaalde ze dit doel. In de vijfgangenproef werd ze overtuigend eerste en bleef daarin haar coach Manuela Lekkerkerker uit Balinge met wie ze in dezelfde proef reed, voor. “Zo zenuwachtig was ze” glimt Mathilde na de proef, “en dan steeds maar diep ademhalen en praten met Vördis om de rust erin te houden”. Manuela reed Gandur von Borbeck die door het temperament van het paard alle zeilen moest bijzetten om Gandur netjes in de proef te houden. Mathilde Nijzingh werd ook nog eens tweede in de töltproef T4 in de jeugdklasse. Haar dag kon niet meer stuk, nu ze weet dat ze voor beide proeven mag starten op het Nederlands Kampioenschap voor volwassenen.

Voor Friesland behaalde de 14-jarige Rosanne Beijk uit Langweer een prima resultaat in Spier. Ze won de viergangenproef V3 (C klasse) in de jeugdklasse en eindigde op de 2de plek in haar töltproef T5 (C klasse). Zij liet mooie evenwichtige proeven zien. Een uitstekende prestatie voor deze jonge sportruiter. Voor het volledige overzicht hieronder de 1ste prijswinnaars van de verschillende proeven, gesplitst in de Jeugdklasse en Volwassenen.

Meer dan vijftig combinaties, die alle vier sportklassen vertegenwoordigden, en zelfs uit Duitsland naar het Drentse Spier afreisden, streden om de prijzen op deze zonnige zondag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bernoe, BlogBeat, DayDream21, MairiMacBran, Petra_O, vikawiek, Wiskey1, xxCYNNxx en 9 bezoekers