Jos Lansink tevreden over comeback in Arezzo

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13330
Geregistreerd: 20-04-16

Jos Lansink tevreden over comeback in Arezzo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-17 14:43

HLN
Springen

Afbeelding
Foto door Charles

Jos Lansink heeft in het Italiaanse Arezzo zijn comeback gemaakt nadat negen maanden geleden bij hem prostaatkanker werd vastgesteld. Met één springfoutje op de laatste hindernis voelde hij zich best tevreden, maar over een definitieve terugkeer naar de wereldtop wilde hij zich nog niet uitspreken.
De 56-jarige Lansink was heel blij dat hij weer aan de competitie kon deelnemen. "Ik blijf een sportman in hart en nieren en wil op de eerste plaats wedstrijden afwerken", reageerde de wereldkampioen van 2006. "Ik ben volledig genezen verklaard en dat is zonder twijfel mijn eerste en belangrijkste overwinning. Maar het doet wel deugd er terug bij te horen."

In de driesterrenproef in twee fases op 1m45 leek Lansink met Loiza op weg naar een eerste nulronde, maar op de laatste hindernis ging het toch nog fout en zo belandde hij op de 49ste plaats. "En daar ben ik best tevreden mee. Het is evenwel nog veel te vroeg om mij uit te laten over mijn toekomst als ruiter. Na Arezzo spring ik nog drie weken op Zangersheide en pas dan wil ik evalueren of ik terug een plaats bij de wereldtop kan ambiëren. Het zal vooral een kwestie zijn of ik het nog wil. Tenslotte heb ik alles al meegemaakt in onze sport en na zo een zwaar ziekteproces ga je toch veel gemakkelijker relativeren. Bovendien heb ik de voorbije maanden kunnen vaststellen dat ik ook enorm veel plezier beleef aan het begeleiden van Pieter Clemens en Frank Schuttert, twee talentvolle ruiters in mijn stal."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BabiiVeeraa, Bytespider, Feanyth en 8 bezoekers