Rob Ehrens: "Zorg voor genoeg vermogen in fokproducten"

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10659
Geregistreerd: 20-04-16

Rob Ehrens: "Zorg voor genoeg vermogen in fokproducten"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-17 14:40 Tip de Nieuwsredactie

Rijpaardenfokvereniging Limburg
Fokkerij, Sport

Afbeelding
Foto door Heavy Horses Design

Dinsdagavond 21 maart vond het symposium 'Samenwerking fokker en ruiter is topsport' plaats in Sevenum. Jenneke Smit zocht deze avond de verbinding tussen de panelleden Joris van Helmond, Frank van Eijkelenburg, Rob Ehrens, Marco Zeekaf, Giel van Herten en Dave Maarse en het ruim 200-koppige publiek in de zaal.

De discussie en vragen leverden de volgende punten op om verder uit te werken:
  • Pilot waarbij de ruiters en paarden van fokkers samen gebracht worden vanuit KNHS en KWPN
  • Profruiters zetten zich in als buddy voor amateurruiters
  • Invoering van fokkerspremie

Fokkers kregen een dringend advies van Rob Ehrens: "Zorg voor genoeg vermogen in je fokproducten. Daarnaast is aandacht nodig voor massa, kracht, souplesse, snelle reflexen, voorzichtigheid, een goed karakter en dat paarden het zware werk ook vol kunnen houden. Om bij te blijven in de mondiale springsport moet onze fokkerij stappen zetten en is het daarnaast belangrijk om te werken aan de motivatie en inzet van jonge ruiters."

Maarse, Van Helmond en Ehrens benadrukten dat het rendement van het laten rijden van een sportpaard alleen aanwezig is voor paarden met veel springpotentie. Voor jonge merries ligt de meerwaarde van het laten uitbrengen in de sport, in betere merrieselectie en betere verkoopbaarheid van veulens. Fokkers zouden zich ook meer mogen laten leiden door adviezen van ruiters. Studieclub Ysselsteyn en RPF Limburg nemen het voortouw om de eindconclusies verder vorm te gaan geven.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 01San, elizabeth85, Eowyn3003, joyce83, Kloesje, Larissajulia, littletash, Marije112, nps, Pernilla, Rooss_24, sasja0705, SemrushBot, SheeNegro, U2andI, Ubermetrics, Winged en 15 bezoekers