KWPN-hengst Four Legends KS wint ZZ-Zwaar debuut

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN-hengst Four Legends KS wint ZZ-Zwaar debuut

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-17 12:02 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Horses
Dressuur

Afbeelding
Stephanie Kooijman en Four Legends KS Foto: aniek1985

Afgelopen weekend maakten Stephanie Kooijman en Four Legends KS hun debuut in het ZZ-Zwaar. En niet zonder succes! Ze wisten de rubriek overtuigend te winnen met 69,43%. Dit was bijna 3% meer dan de nummer twee in het gecombineerde klassement, Lotte Meulendijks, die met Welt Hill 66,58% in de Young Riders proef reed. Het brons was voor Diane Heymans en Bailando. Zij noteerden 63,86%.

Stephanie Kooijman is heel tevreden over haar eerste optreden in de Subtop met Four Legends, meldt ze aan Horses. "Sinds de hengstenkeuring tijd is hij al weer heel veel vooruit gegaan. We hebben de oefeningen spelenderwijs aangeleerd en hij doet alles fluitend. Hij leert zo ongelooflijk snel", looft Kooijman de zevenjarige hengst. "Four Legends is een paard dat heel goed aangeeft wat ie wil. Hij geniet van het meegaan op wedstrijd. Bij Judy op stal wordt hij behandeld als een koning en dat verdient ie ook", lacht Kooijman. "Hij is echt heel speciaal."

Sinds 2015 werd Four Legends gereden door Marieke van der Putten, daarvoor door Dinja van Liere. De hengst behaalde naast de hoogste score in de verrichtingsproeven bij zijn goedkeuring in 2016 ook al vele sportieve successen: Onder meer in 2015 een 6e plaats bij de vijfjarigen in Verden en een 3e plaats bij de PAVO-cup. In 2014 won hij de President Dressage Cup en twee Subli-cup wedstrijden. De Wynton-nakomeling werd in 2016 verkocht aan de Taiwanese investeerder Vincent Chen en Judy de Winter. Philip van Ommen nam als stalruiter van De Winter plaats in het zadel van de hengst. Na zijn vertrek nam Stephanie Kooijman in december 2016 de teugels over van de veelbelovende hengst.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 9988776655, Leliex, nijnthju, puppy1128, Telpeva en 16 bezoekers