Prinses Margarita beschermvrouwe KNHS Young Leaders Program

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3577
Geregistreerd: 20-04-16

Prinses Margarita beschermvrouwe KNHS Young Leaders Program

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-03-17 14:30 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
KNHS

Afbeelding
Foto door bokker Sanex

Vandaag maakt de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie bekend dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme beschermvrouwe wordt van het nieuwe jeugdprogramma van de KNHS: Het Young Leaders Program.

In dit project doorlopen kinderen op maneges een gestructureerd programma met voortdurend groeiende verantwoordelijkheden. Ze ontwikkelen unieke leiderschapsvaardigheden door hun omgang met paarden. Met dit programma ontmoet de paardensport de maatschappij. Vele duizenden deelnemers zullen de komende decennia waardevolle ervaringen opdoen die hen zullen helpen succesvol te zijn in onze complexe maatschappij.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita: "Toen ik hoorde van het Young Leaders Program was ik direct van het concept gecharmeerd. Een programma waarin kinderen op de manege uitgedaagd worden, verantwoordelijkheden krijgen en gaandeweg een ontwikkelingstraject doorlopen, zal een enorme verbreding van hun ervaringen zijn. Ik ondersteun dit programma van harte."

Internationaal wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden een beroep doet op sociale, mentale en communicatieve vaardigheden. Door de omgang met paarden leren kinderen gedisciplineerd te werken, helder te communiceren, consequent te zijn, door te zetten maar ook liefdevol te verzorgen. De kinderen ontwikkelen zich tot ondernemende, zelfstandige, sociaal vaardige en zelfredzame volwassenen, die zowel in de paardensport als in de maatschappij een dragende en leidende rol kunnen spelen. Een nieuw concept in Nederland.

"Met dit programma verbreedt de KNHS de beleving van paardrijden voor die duizenden kinderen die nergens liever zijn dan op de manege. Niet alleen op een paard, maar juist naast en met een paard is er verschrikkelijk veel te leren. We zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita dit bijzondere jeugdplan wil ondersteunen", aldus Marlies Reibestein, bestuurslid van de KNHS.

Meer informatie over het KNHS Young Leaders Program is te vinden op http://www.youngleaders.nl.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Melisjeee, Nicjuh_, snelgrijs en 17 bezoekers