Matthias Rath werkt aan terugkeer naar de Grand Prix

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 5217
Geregistreerd: 20-04-16

Matthias Rath werkt aan terugkeer naar de Grand Prix

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-03-17 11:03 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Eurodressage
Dressuur

Afbeelding
Bretton Woods. Foto: http://www.sjoert.com

Matthias Rath werkt aan een terugkeer naar de Grand Prix. Dit keer alleen niet met Totilas, maar met Foundation (Fidertanz x De Vito). Sinds het terugtrekken van Totilas uit de sport werd de 32-jarige Rath niet meer op het hoogste niveau in de ring gezien. Tot het CDI in Valencia begin deze maand waar hij zichzelf in de kijker reed met Foundation en Sir Picardi (Sir Donnerhall I x Don Picardi). Matthias maakte aan Eurodressage duidelijk dat hij zijn ambities op topniveau zeker niet aan de kant geschoven heeft na Totilas.

Hij richt zijn pijlen op de Grand Prix en dan met name met de negenjarige Hannoveraans geregistreerde hengst Foundation. Met de bruine hengst won hij alle Lichte Tour wedstrijden in Valencia. Hierbij scoorden ze erg continu halverwege de 70%.

Het leek er even op dat hij met de elfjarige Deense Samba King (Sandro King x Lancet) als eerste de terugkeer naar de Grand Prix zou maken. In 2014 was de ruin succesvol in de 'Nurnberger Burgpokal' en maakte de overstap naar de medium tour in 2016. Echter op het CDI in Jerez de la Frontera, in februari 2016, was de ruin voor het laatst in de ring te zien.

Samba King is in het bezit van Matthias schoonouders, de familie Eisenmann, en was van origine bedoelt als paard voor hun dochter Franziska, de vrouw van Matthias. "Samba King doet het goed" geeft Matthias aan. "Maar mijn schoonouders willen hem verkopen. Mijn vrouw heeft sinds de geboorte van ons tweede kindje niet meer paardgereden."

Ook Bretton Woods (Johnson x De Niro) zal niet de eerste zijn met wie Matthias weer in de Grand Prix zal starten. De elfjarige hengst is sinds 2014 niet meer op dressuurwedstrijden verschenen. De laatste keer was het CDIO in Aken in 2014. "Hij had alles in zich om op Grand Prix niveau te presteren, maar we wilden het op zijn tempo doen" geeft Rath aan. "Hij was er klaar voor maar raakte geblesseerd. Nu hij weer helemaal in orde is pakken we hem vanaf het begin weer rustig op. Daarom zijn er nog geen concrete plannen voor wedstrijden gemaakt."

Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lotte_, JoannevZ, Manadeluca, Marin_ka3 en 25 bezoekers