Indoor Brabant: spannende FNRS finales

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10882
Geregistreerd: 20-04-16

Indoor Brabant: spannende FNRS finales

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-17 16:05 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Equnews
Springen, FNRS


Zondag 12 maart zijn tijdens Indoor Brabant de finales verreden van de KNHS/FNRS Springcompetitie. Het publiek kon genieten van fanatiek strijdende ruiters, afkomstig van FNRS-ruitersportcentra uit het hele land. Sem van Dijk, Tess Tolsma en Carmen Ledder wonnen de verschillende rubrieken. Best springende ruitersportcentrum werd Stal Groenendaal uit Bunschoten.

Via diverse regiofinales en een halve finale hadden de ruiters zich geplaatst voor deze mooie afsluiting. Alle deelnemende ruiters komen aan de start met een paard of pony van een FNRS Ruitersportcentrum. De finales werden verreden over de rubrieken S40, S60 en S80.

Jurylid Pieter Siemerink heeft kunnen genieten van mooie ritten in de finales. Siemerink vertelt over het beoordelen van de finales: “Wij beoordelen de ruiters en niet de paarden. Zaken als houding en zit, ritme houden, en de totale wijze van rijden zijn daarbij belangrijk. Het gaat ons om het goed opleiden van de ruiters, de manier van springen van de paarden nemen we niet mee.”

In de eerste rubriek, de S40, ging de winst naar de enige heer in het deelnemersveld van deze rubriek. Sem van Dijk van Manege Meulendijks bleef met Valentino al zijn concurrentes de baas. De 15-jarige Sem vertelt enthousiast: “Ik heb vorig jaar ook meegedaan, maar toen ging het niet zo goed. Het is echt leuk om een wedstrijd te rijden tegen allemaal mensen die ook niet zo vaak rijden en die ook allemaal niet op hun eigen paard of pony rijden. Volgend jaar wil ik graag in de S60 mee doen. Ik rijd nu 7 jaar en hoop natuurlijk ooit een eigen paard te hebben.” Achter Sem werd Iris Wakelkamp van RSC Ermelo tweede en Ilse Vader van Manege de Eenhoorn derde.

Tess Tolsma met Groenendaals Zina Olivia van Stal Groenendaal was de beste in de S60 met 80 punten. Met deze score haalde ze het hoogste puntentotaal van de dag en bezorgde daarmee de prijs voor Best Springende Ruitersportcentrum aan Manege Groenendaal.
De 13-jarige Tess Tolsma zit in de 2e klas van het VWO en straalt van oor tot oor na haar overwinning, “Ik ben vroeger wel op Indoor Brabant geweest om te kijken, dat ik hier nu mag rijden is wel een hele bijzondere ervaring. Ik rijd drie keer in de week en eigenlijk altijd op Zina. Ik heb best een goede band met haar en ze is heel fijn om mee te rijden.” Na afloop wil Tess ook nog graag even in de hoofdring gaan kijken. “Het zou wel super gaaf zijn om daar ooit te rijden, maar mijn grootste droom is toch wel om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen.” De tweede prijs ging hier naar Aemilia Staudt van RSC Manege Meulendijks, derde werd Isabel Koeken van Manege Sintels.

In de rubriek waar de hindernissen het hoogste stonden, de S80, ging de winst naar de 21-jarige Carmen Ledder met Methymna van RSC Ermelo. “Ik rijd gemiddeld twee keer in de week en al 12 jaar bij Ruitersportcentrum Ermelo. De sfeer is er gewoon heel gezellig en ik leer er iedere week nog weer bij” vertelt Carmen enthousiast. “Methymna, het paard waarmee ik reed deed het heel goed, ze is altijd heel enthousiast en denk ook heel erg mee. Het is echt super kicken om hier op zo een groot evenement mee te mogen doen.” Tweede werd Lisa Buisman van Stal Groenendaal, derde Merel Magali Cox van RSC Manege Meulendijks.

Alle nummers één en twee van de rubrieken krijgen als extra prijs een springles aangeboden die wordt gegeven door Egbert van Roekel op het KNHS-centrum in Ermelo. Alle nummers drie mogen naar een crossles bij manege Les Chevaux in Buinen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Anoniem

Re: Indoor Brabant: spannende FNRS finales

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-17 18:18


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Ubermetrics en 6 bezoekers