Philippe Le Jeune gaat samenwerken met de KBRSF Topsportcel

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13287
Geregistreerd: 20-04-16

Philippe Le Jeune gaat samenwerken met de KBRSF Topsportcel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-17 16:35

Bokt.nl / Galop.be
Springen, KBRSF

Afbeelding
Philippe Le Jeune Foto: Clément Bucco-Lechat via wikimedia commons

De Topsportcel van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie heeft het genoegen om vandaag de samenwerking met ex-wereldkampioen springen, Philippe Le Jeune, bekend te maken. Philippe wordt aangeduid als verantwoordelijke voor de selecties springen op CSI2* en -3* niveau. Hij zal hiervoor nauw samenwerken met bondscoach Peter Weinberg en zal steeds handelen in overleg met de Topsportcel van de KBRSF. Prioriteit bij deze opdracht is voor Philippe de communicatie met de ruiters, die moeten weten wat er van hen wordt verwacht om door te groeien naar het topniveau.

Philippe zelf begon op 7-jarige leeftijd paard te rijden te Oostende, zijn internationale debuut maakte hij in 1981, toen hij de Belgische kleuren mocht verdedigen in München. Zijn sportieve hoogtepunt bereikte hij toen hij individueel Goud won tijdens de Wereldspelen in Lexington in 2010. Voor deze overwinning werd hij later dat jaar beloond met de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Als erkenning voor zijn rijkgevulde carrière onder de Belgische vlag, werd hij in 2012 onderscheiden met de Leopoldsorde, een belangrijke en hoge nationale onderscheiding.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Benzz, Gaby, GrapeshotBot, miisshOrse, Selima, Willemiens en 16 bezoekers