Partij voor de Dieren neemt standpunt in over paardrijden

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10882
Geregistreerd: 20-04-16

Partij voor de Dieren neemt standpunt in over paardrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-17 18:13 Tip de Nieuwsredactie

partij voor de dieren
Overige
Ingezonden door daffie1986
Afbeelding
Foto door bokker Margreet

De Partij voor de Dieren heeft een standpunt ingenomen over paardrijden. Zo willen ze onder andere een strenge regelgeving om het welzijn van paarden die gebruikt worden in de sport en recreatie te waarborgen.

De Partij voor de Dieren vindt dat het probleem met sport met dieren is, dat de dieren hierbij vaak in hun gezondheid en welzijn worden aangetast. Bijvoorbeeld door dieronvriendelijke trainingsmethoden, overbelasting of het vervroegd doden van dieren die bij het teruglopen van hun prestaties worden afgedankt. Net als bij mensen is topsport voor paarden een zeer grote belasting op het lichaam. In combinatie met het feit dat paarden vaak op veel te jonge leeftijd zwaar belast worden, zorgt dit ervoor dat de gemiddelde levensduur van een paard in de paardensport veel korter is dan bij andere paarden.

Volgens de Partij voor de Dieren zijn paarden volwassen op acht-jarige leeftijd. In de paardensport zijn paarden op die leeftijd vaak al afgeschreven: de gemiddelde levensduur is daar acht jaar, tegenover 20-30 jaar ‘vroeger’! Ook dienen we na te denken in hoeverre we paarden en pony’s blootstellen aan extreme sporten, zoals de military en springwedstrijden met steeds hogere hindernissen. Daarnaast streeft de Partij voor de Dieren naar strengere regelgeving middels een wettelijk Paardenbesluit. In zo’n Paardenbesluit wordt onder meer vastgelegd dat bij huisvesting het natuurlijk gedrag uitgangspunt is, zoals de mogelijkheid contact te maken met soortgenoten en dagelijkse weidegang.

Reageren kan hier: [NM] PvDD: strengere regelgeving dmv paardenbesluit

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Butterfly, Corelli, ImkeTarek, Kidrauhl, lovefi, minouesmee, mooney, noows, StalNollie, xYaartje en 15 bezoekers