Waterballet in de Peelbergen speelt Hollanders parten

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12923
Geregistreerd: 20-04-16

Waterballet in de Peelbergen speelt Hollanders parten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-17 16:14

persbericht de peelbergen
Springen

Afbeelding
Maud Roosendaal met Universo

In de afsluitende Grote Prijs in Kronenberg wisten de Nederlandse combinaties geen potten te breken. De spotlight scheen aan het eind van de avond op de 22-jarige Sophia Schindlbeck. De Duitse amazone hield de Luxemburgse Charles Chiche met 0,10 verschil op afstand. Na de start van Maud Roosendaal leek het er even op dat de amazone een podiumplaats te pakken had. De zevenmijlspassen van haar Universo waren uiteindelijk goed voor de beste Nederlandse prestatie en een vijfde plaats.

Op de laatste dag van het CSI de Peelbergen klonk regelmatig het Wilhelmus. Willem Greve revancheerde zijn derde plaats van vrijdag door in het 1.40m zijn stempel te drukken met KWPN-merrie Elke Maria M. Daan van Geel en Bas van der Aa zegevierden ieder in een proef en ook Maud Roosendaal kreeg het volkslied toegespeeld na het winnen van de youngster tour met Baltic VDL-merrie Fancy Roos VDL.

De bescheiden amazone, in dienst bij Stal Pim Mulder, was dan ook meer dan tevreden. “Het was voor mij echt een goed weekend. Met Fancy Roos had ik in alle drie rubrieken prijs en ook Universo was in topvorm. Ik vond dat er vanavond een dikke tweesterrenproef stond, het was zeker niet eenvoudig. We moeten op dit niveau nog meer ervaring op doen, maar Universo heeft het zeker in zich”, blikt Roosendaal positief vooruit.

Dat Henk Linders met zijn team een pittige proef 1.45m had gebouwd was goed te merken. Vooral de overbouwde sloot zorgde voor een waterballet, maar ook de insprongen van de drie- en dubbelsprong waren vaak spelbreker. Tien van 59 deelnemers deden de barrage aan, waarin Sophia Schindlbeck aan het langste eind trok. De amazone die de komende zes maanden training zal gaan genieten bij Marcus Ehning kon haar geluk niet op. “Dit is de tweede keer dat ik met Calata in relatief korte tijd een twee sterren GP win. Ik rijd haar nog geen jaar, maar ze is niet te houden. Het is een toppaard om ervaring mee op te doen naast mijn studie. Alles hier in de Peelbergen heeft ervoor gezorgd dat ik goed kon presteren en reken maar dat ik terug kom!”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


chamion
Huisheks

Berichten: 3584
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Waterballet in de Peelbergen speelt Hollanders parten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-17 12:08

Waterballet? Ik had een topic verwacht met foto's van een verzopen baan... maar gewoon een lastige sloot is dus het probleem geweest?

Bezig met mezelf opnieuw uit te vinden

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ubermetrics en 10 bezoekers