Imposant W beste vierjarige bij Stal van de Sande

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10669
Geregistreerd: 20-04-16

Imposant W beste vierjarige bij Stal van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-17 18:16 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Dressuur


‘Was het niet zo dat de gastruiter het winnende paard mee naar huis mocht nemen,’ was de eerste reactie van testruiter Dinja van Liere nadat ze Imposant W (Wynton x Krack C) had nagereden op de Stal van de Sande Competitie. Het was overduidelijk dat dit de kampioen was bij de vierjarigen. ‘Deze heeft het echt allemaal,’ reageert van Liere enthousiast over de door Willy Wijnen uit Berlicum gefokte Imposant W. ‘Imposant kon je al mooi sluiten en bleef er mooi aan trekken en daarbij is het gewoon een heel compleet dressuurpaard. Ik mocht geen elf geven, maar anders had ik dat gedaan. Dinja kende deze talentvolle zwarte na het overrijden de volle 100 punten toe.

De beste merrie bij de vierjarigen en ook gelijk de nummer twee werd Inoraline W (Johnson x Amiral ZW.P.S.). Onder Lisanne der Nederlanden werd de expressieve merrie vakkundig voorgesteld en gaf ook Dinja een zeer goed gevoel. Voor de winst mocht ze nog net iets meer balans hebben. De derde prijs ging naar de ruin Imposant LH (Everdale x Contango) die zeer veel potentie toonde onder Benjamin Maljaars. Imposant LH viel op door zijn mooie front en voorbeen gebruik. Op de vierde plaats eindigde Icacia-Peternella (Everdale x Vivaldi) gereden door Suzanne Glas. De vijfde plaats was voor de Desperados-nakomeling Icerole DVB (mv. Painted Black) met haar ruiter Jos Hogendoorn.

Bij de vijfjarigen ging de zege naar Houdini La Haya (Krack C x Roman Nature). Het waren volgens van Liere alle vier hele fijn rijdbare paarden. ‘Maar Houdini was het fijnste te rijden en heel steady bovendien. Dit paard had een fijn schakelvermogen.’ De bruine ruin die gereden werd door Olga Boucher laat nu al veel talent voor de toekomst zien. Een andere eyecatcher vandaag was Haley B (Bon Bravour x Jazz) die onder haar ruiter Marlou de Ruyter een goede prestatie liet zien. Tot het overrijden stond ze nog bovenaan, maar uiteindelijk eindigde ze op een tweede plaats. De fijn bewegende Heracles (Jazz x Don Schufro) mocht de derde prijs in ontvangst nemen onder zijn ruiter Pim Candel. Een heel stabiel paard met veel schakelvermogen, maar mocht nog iets meer souplesse in de bovenlijn hebben. De nummer vier werd de Don Schufro-nakomeling Highlander (mv. Krack C) onder Katja Gevers. ‘Met een sterke stap en galop ging de ruin fijn door de baan, al moet het nog wat aan draagkracht winnen’ aldus gastruiter Dinja van Liere.

Alex van Silfhout die het hele weekend alle paarden samen met Marian Dorresteijn heeft beoordeeld gaf aan dat het niet moeilijk jureren was. ‘Het was allemaal top voor elkaar en de ruiters hadden het ook top voor elkaar. De paarden werden opvallend fijn en verantwoord gereden en dat is helaas niet altijd het geval. Natuurlijk kan het paard spanning opbouwen, maar de intentie moet zijn om het paard op een goede manier voor te stellen en daar waren we dit weekend zeer over te spreken.’

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


mavantos

Berichten: 2731
Geregistreerd: 14-05-08
Woonplaats: Westland

Re: Imposant W beste vierjarige bij Stal van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-17 18:25

Was een hele leuke wedstrijd met leuk, positief commentaar van de juryleden! Fijn georganiseerde wedstrijd.

Kilimanjaro & Lovely
@puppy_freek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: assebassie, billy3105, ChristyT, Just_Natural, Margot95, Tazzey en 13 bezoekers