Rhinopneumie op stal in Spanbroek *UPDATE*

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10895
Geregistreerd: 20-04-16

Rhinopneumie op stal in Spanbroek *UPDATE*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-17 13:27 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Welzijn

Afbeelding
Foto door Amanda

Op stal de Zonnehoeve in Spanbroek is mogelijk de neurologische variant van rhino geconstateerd, is gemeld aan Bokt.nl. Een van de paarden hangt in takels en een aantal andere paarden hebben koorts. Er is een neusswab genomen en hier verwacht de stal morgen de uitslag van. De stal is in zijn geheel afgesloten en de zieke paarden staan in quarantaine. Ook voor de eigenaren zijn maatregelen genomen zoals een aparte ingang en uitgang naar de stallen, ontsmettingsbakken, eigen voeropslag en mest. Van de paarden wordt twee keer per dag de temperatuur gemeten.
Wanneer de uitslag bekend is, zullen wij dit uiteraard melden.

Rijvereniging Bon Ami uit Noordbeemster laat op Facebook weten dat de wedstrijd van 5 maart is afgelast wegens de melding. "Er is in de nabije omgeving voor 99% zeker de neurologische vorm van het Rhino Virus geconstanteerd. De stal waar wij de wedstrijden organiseren is daarom uit voorzorg per direct gesloten voor bezoekers en andere paarden. Omdat wij de veiligheid van alle paarden hoog in het vaandel hebben staan, staan wij hier als bestuur volledig achter", meldt het bestuur.

Klik hier voor meer informatie over Rhinopneumie.

Reageren kan hier: [MD] Meldingen van rhinopneumonie.

Update 22-02
Sectorraad Paarden
Inmiddels heeft de Sectorraad paarden bevestigd dat de neurologische vorm van Rhinopneumonie op de locatie is vastgesteld.

Citaat:
Op een locatie in Spanbroek is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld. Het bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten.

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft na onderzoek bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1, de variant van rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is er sprake van een paard met neurologische verschijnselen waarbij het virus is aangetoond. Dit onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekteverschijnselen zichtbaar waren.

U kunt uw paarden zelf controleren op een infectie door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij koorts is het verstandig om direct uw dierenarts te raadplegen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, BlogBeat, Maaaarije, tienus63, YandexBot en 7 bezoekers