Dave Young gaat stoppen als bondscoach reining

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3409
Geregistreerd: 20-04-16

Dave Young gaat stoppen als bondscoach reining

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-17 16:33 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Western

Afbeelding
Foto door Marylon Brouwer

De KNHS gaat geen nieuwe overeenkomst aan met bondscoach reining Dave Young. Reden hiervoor is dat de KNHS een volgende stap in de ontwikkeling van de reiningsport nastreeft. Daarbij is het van belang dat er structurele verbindingen worden gelegd tussen de diverse partijen in Nederland die zich met reining bezig houden.

Topsport directeur Maarten van der Heijden: ”De komende jaren willen we de reiningsport in Nederland substantieel versterken en de pool van ruiters vergroten. Dave heeft de afgelopen jaren als bondscoach veel betekend voor onze topruiters. Het is nu tijd om een volgende stap te zetten. Het leggen van verbindingen tussen de technische commissie, het KNHS Reiningforum en de DHRA is daarbij een belangrijk focuspunt.”

Dave Young (Vorstenbosch) heeft sinds 2013 met grote expertise gefungeerd als bondscoach voor de Nederlandse reiningruiters, waarbij zijn inzet, begeleiding en kennis alom geprezen werden. Hij behaalde met de Nederlandse junioren zilveren en bronzen teammedailles. Sportief hoogtepunt was het winnen van de allereerste senioren teammedaille ooit voor de Nederlandse reining, de bronzen teammedaille op het EK in Aken in 2015.

De KNHS is Dave zeer erkentelijk voor zijn grote inzet en is momenteel op zoek naar een opvolger.


Getup

Berichten: 4232
Geregistreerd: 27-01-07

Re: Dave Young gaat stoppen als bondscoach reining

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-17 07:27

Lijkt wel op t verhaal van de eventing coach ....

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __nina, BlogBeat, Bodan, Lizziewizzie, mariska_emke, RenskeH, Tazzey, VisibreTeam en 19 bezoekers