Verkoop Renbaan Duindigt bijna rond voor 12 miljoen euro

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10744
Geregistreerd: 20-04-16

Verkoop Renbaan Duindigt bijna rond voor 12 miljoen euro

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-17 16:32 Tip de Nieuwsredactie

AD
Vastgoed, Draf- en Rensport
Afbeelding
Paardenrennen op Duindigt. Foto: Wikimedia Commons.


De toekomst van Renbaan Duindigt lijkt verzekerd nu er na ruim dertien maanden van onderhandelen een definitieve koopovereenkomst ter ondertekening ligt. Met de verkoop van het 111 jaar oude hippodroom is 12 miljoen euro gemoeid.

Het laatste woord is nu aan de ledenraad van de Vereniging Nederlandse Draf- en Rensport, de juridische eigenaar van de renbaan, om de verkoop te bekrachtigen. De overdracht zal naar verwacht op 31 maart plaatsvinden.

Namens de firma Kuynder uit Soest, de aanstaande eigenaar, zette Margreet de Ruiter al ruim een jaar geleden, op 31 december 2015, haar handtekening onder de koopovereenkomst. De onderhandelingen tussen de partijen verliepen daarna echter dusdanig stroef, dat een mediator werd ingeschakeld. Volgens de koopovereenkomst dient de nieuwe eigenaar ook het grotendeels in verval geraakte stalterrein te renoveren en garant te staan dat tot 2032 paardenkoersen op het huidige complex worden georganiseerd.

Met de verkoop van Duindigt kan de hypotheekschuld van zes miljoen euro worden afgelost. De andere helft zal worden aangewend om de draf- en rensport in Nederland weer gezond te maken.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: jenneke1029 en 10 bezoekers