Totilas-nazaten aan kop in de klasse M *video*

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10679
Geregistreerd: 20-04-16

Totilas-nazaten aan kop in de klasse M *video*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-02-17 02:28 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, KWPN

Afbeelding
Glock's Toto jr met Marieke van der Putten Foto: aniek1985

Speelde Totilas al een hoofdrol als vaderpaard in de finale van de Isah Hengstencompetitie klasse L, hij herhaalde dit staaltje in de klasse M. Hierin won zoon Governor met Adelinde Cornelissen op zijn rug de dagprijs met 86 punten en ging in de competitie zoon Glock’s Toto Jr. met Marieke van der Putten aan kop.

Marieke was heel gelukkig met deze overwinning: "Toto kwam al vrij gespannen de ring in. Hij heeft inmiddels al best veel gewonnen en daar hoort meestal een prijsuitreiking bij. Dat vindt hij helemaal geweldig, maar is daardoor wel wat meer gespannen. Gelukkig kan ik die spanning ook weer af laten vloeien. Heel bijzonder hoe koel hij in het hoofd is. Het is sowieso een heel bijzonder paard. ik kan niet beschrijven hoe het voelt om hem te rijden. Ik heb nooit op Totilas gezeten, maar ik denk dat Toto enorm op zijn vader lijkt."

In de competitie verschenen negen hengsten verdeeld over vier groepen in de baan. Aan de jurytafel voor de beoordeling van de zesjarige hengsten zaten Karin Retera en de kersverse grootvader, Arie Hamoen. De favorieten om de competitie op naam te zetten bevonden zich in de vierde en laatste groep. Hierin bonden Governor met Adelinde Cornelissen, Guardian S met Kirsten Brouwer en Glock’s Toto Jr. met Marieke van der Putten op zijn rug de strijd met elkaar aan. Retera: "Je moet als jury overal ogen hebben. We hebben met deze groep drie absolute toppaarden in de baan gezien. Er is van al deze paarden iets te zeggen, maar dan gaat het om details en niet om grote dingen."

"Toto liet vanavond met Marieke een mooie verrichting zien, waarin hij net even gespannen genoeg was. Voor alle onderdelen konden we een 8.5 kwijt, alleen voor harmonie een 8, daarvoor zou deze keer de aanleuning nog iets constanter gekund hebben, maar nogmaals dan heb ik het over kleine dingen!"

"Guardian is een stoere hengst en hij bewoog met veel zelfhouding en oprichting. In de aanleuning mocht hij vandaag iets smakelijker blijven en hadden we graag wat meer ontspanning in de bovenlijn willen zien. Voor zijn fenomenaal goede stap, ruim en krachtig, kreeg hij van ons 8.5. Voor de draf vanwege de bemerking over de lossigheid in het ruggebruik, een 8. Dezelfde score verdiende hij voor zijn krachtige galop, ook hierin misten we vandaag een stukje lossigheid, voor harmonie kreeg hij een 8 en voor aanleg een 8.5." In de competitie bezette Guardian uiteindelijk een tweede plaats.

Retera was ook lovend over Governor. "Hij ging vandaag heel fijn, lichtvoetig en met veel ontspanning door de baan. Lopen deed hij met veel balans. Een klein beetje meer halslengte zou zijn ruggebruik ten goede zijn gekomen. Stappen deed hij ruim en zuiver, een 8.5. In draf toonde hij een goede gedragenheid en bleef hij lichtvoetig en gesloten, een 9. Dezelfde score voor zijn galop, waarin hij bergop bleef en goede overgangen liet zien. Voor zowel de harmonie als de aanleg konden we 8.5 kwijt." Met deze mooie punten behaalde Governor een score van 86 punten en won daarmee de dagprijs. In de competitie eindigde dit duo als derde.

De hengst Glamourdale deed mee in de derde groep. Retera uitte haar waardering voor het mooie voorstellen van de hengst door de Zweedse Anna Blomgren met "Well done, Anna!" Dit paard werd heel correct voorgesteld, actief en harmonieus met steeds een fijne aanleuning. Stappen deed de hengst actief en zuiver, maar zou daarbij iets meer mogen schrijden, 7.5. In draf liet hij een mooie balans en souplesse zien en een hele fijne bewegingsafloop, een 8. Die mooie bewegingsafloop zagen we ook terug in de galop. Hierbij liet hij veel sprong en een mooie zelfhouding zien met veel balans in de overgangen, een 9. Vanwege de zeer fijne manier van voorstellen een 8.5 voor harmonie.” In de competitie werd dit duo vierde. Deze plaats moest worden gedeeld met Ferguson. Hij gaf met Kirsten Brouwer in het zadel optimaal partij volgens Retera: "Een fijne verrichting, met veel souplesse. Hij stapt zeer resoluut en zuiver, 8.5. In draf heeft hij een heel mooi silhouet en een dito bewegingsafloop, 8. Dat mooie silhouet zien we ook terug in galop, waarin hij in de overgangen en wendingen wel wat meer gedragenheid kunnen tonen, 8. Vanwege de fijne en constante verrichting geven wij een 8.5 voor de harmonie en voor aanleg een 8."


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Riel

Berichten: 1961
Geregistreerd: 04-11-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-17 11:40

Wat is Toto Jr een knap paard geworden! :wow:

Ik kijk er naar uit om hem binnen enkele Jaren GP te zien lopen!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zoe, anjali, Anna79, Ashkerlon, cariena1, linoleum, Meliaforever, Paardje02, Supervixen, xColorCross en 8 bezoekers