Jerez (v. Vivaldi) veilingtopper KWPN Select Sale

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

Jerez (v. Vivaldi) veilingtopper KWPN Select Sale

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-02-17 02:19 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, KWPN

Afbeelding
Veilingtopper Jerez (v. Vivaldi), foto door Amanda

Vanavond werd de KWPN Select Sale voor de dressuurpaarden met een geweldige apotheose. De aangewezen hengst Jerez (v.Vivaldi) ging voor 160.000 euro van de hand en blijft in Nederland. Met 150.000 euro ging de Fellini-zoon Jetlag naar Helgstrand Dressage.

De veiling kende goede prijzen. Veilingtopper werd de aangewezen hengst Jerez, een zoon van Vivaldi uit Kebalia keur pref prest van Ferro, van fokker Peter Wetzelaer uit Schijndel. De aansprekende zwarte bleef maar lopen en langzaam aan liep zijn prijs op naar 160.000 euro. Dat was de prijs die Eric Koele uit Wezep over had voor de telg uit de Balia stam. De hengst had tijdens de keuring een Wild Card gekregen. Koele: "We waren erg van hem gecharmeerd, maar hij was gisteren nog niet te koop. Vandaag kwam hij in de veiling dus dit was onze kans. Het is gewoon een hele aansprekende hengst en uit een super moederlijn", zegt de stoeterijhouder uit Wezep die vorig jaar ook al de inmiddels goedgekeurde Invershin kocht. Hij kocht Jerez samen met Reesink Horses.

Andreas Helgstrand kocht voor 150.000 euro de Fellini-zoon Jetlag. "Ik had hem in Oldenburg al op de keuring gezien. Een heel commercieel paard met drie uitstekende basisgangen. Ik heb hem echt gekocht met het oog op de sport", lichtte de Deense paardenhandelaar toe.

De gemiddelde prijs van de veiling was 56.000 euro. De gemiddelde prijs van de aangewezen hengsten lag op 75.000 euro. Twee hengsten gingen voor 84.000 en 70.000 euro naar Rusland, twee naar Zweden, en één naar Schotland. In totaal werd 80% van de hengsten daadwerkelijk verkocht.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Bonte_, ComscoreBot, Denisejazz, dioni, ellepel, elnienjo, sanneXjessy, Sterrendief, SUSANNEx, tienus63 en 13 bezoekers