Enzerink en Maarse nieuwe teamveterinairen eventing

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10659
Geregistreerd: 20-04-16

Enzerink en Maarse nieuwe teamveterinairen eventing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-02-17 15:54 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Eventing


De KNHS heeft paardenartsen Edwin Enzerink en Justin Maarse bereid gevonden om aan te treden als nieuwe teamveterinairen van de Nederlandse eventing. Daarmee volgen zij Emile Welling op die vele jaren vol overgave deel heeft uitgemaakt van het begeleidingskader van de eventingruiters. De KNHS is Emile Welling daar zeer erkentelijk voor.

Edwin Enzerink zal verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de paarden van de senioren ruiters. Enzerink is als paardenarts sinds 2000 verbonden aan het Veterinair Centrum Someren. De paardenkliniek van het Veterinair Centrum Someren heeft onder meer een specialistische verwijskliniek en zich toegelegd op de sportpaarden behandeling. Enzerink heeft zich toegelegd op chirurgie en op de behandeling van de orthopedische patiënten en aankooponderzoeken van sportpaarden.

De in 1969 geboren Enzerink is de trotse vader van zonen Thijs en Wouter en samen met zijn vrouw Marianne naast dierenarts ook gepassioneerd fokker van spring- en dressuurpaarden.

Justin Maarse zal de begeleiding van de paarden van de Nederlandse eventing Junioren en Young Riders op zich gaan nemen. De in 1990 geboren Maarse studeerde in 2014 af als dierenarts en is sindsdien verbonden aan Dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek. Maarse was zelf ook succesvol in de eventingsport. In 2007 werd hij Nederlands kampioen bij de junioren en in 2011 herhaalde hij dit bij de Young Riders, Maarse was met zijn paard Zamira succesvol tot op 3* niveau en is nog steeds actief in de eventingsport . In 2012 en 2013 was Justin Maarse lid van het Rabo Talententeam.

Rijk-Jan Pleijter blijft aan als teamveterinair van de eventing pony´s.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Domino_2006, Trendiction en 3 bezoekers