Dubbele overwinning hengstencompetitie klasse L voor Hotspot

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10659
Geregistreerd: 20-04-16

Dubbele overwinning hengstencompetitie klasse L voor Hotspot

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-17 21:15 Tip de Nieuwsredactie

bokt / kwpn
Springen, Fokkerij, KWPN


Zojuist heeft de KWPN-hengst Hotspot (v. Hors la Loi II) de hengstencompetitie springen in de klasse L gewonnen. De veelbelovende hengst schreef zowel de dagoverwinning als de hengstencompetitie op zijn naam onder Mathijs van Asten. “Ook in deze entourage snapt Hotspot precies wat de bedoeling is en pakte hij geweldig aan.”

You win some, you lose some. Dat ging vandaag spijtig genoeg op voor de leider van het tussenklassement Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) onder Patrick van der Schans. Nadat de hengst de wedstrijden van Zuidbroek en Kronenberg beide met hoge punten won voor zijn ontegenzeggelijke springkwaliteiten, zat het vandaag in de finale tegen. Vandaag reageerde Highway M TN wat te scherp op de imponerende omstandigheden en dat kostte hem de toppositie. “Heel jammer, hij had een hogere plaats verdiend maar zo is het spelletje nou eenmaal”, reageerde zijn ruiter nuchter.

Op de prestaties van de KWPN-goedgekeurde hengst Hotspot onder Mathijs van Asten viel niets aan te merken. De patente voshengst werkte geweldig mee, springt met veel reflexen en lichaamsgebruik. Ook in de barrage om de dagprijs pakte het duo het beste resultaat. “Mijn doel was eigenlijk om gewoon een fijn nulrondje in de barrage te rijden, omdat de overwinning in de competitie al veilig was, maar hij pakte het zo goed aan. Ik vond halverwege tijdens onze barragerit dat ik het eigenlijk wel aan zijn stand verplicht was om ook hierin voor de winst te gaan, dus besloot ik de laatste wending wat korter te draaien. En hoe mooi, het bleek snel genoeg voor een dubbelslag!”, vertelt Van Asten enthousiast. Hij heeft grote verwachtingen van de hengst van Joop Aaldering, Kyra Swelheim en Joop van Uytert. “Hotspot is een zeer veelbelovend paard en hij heeft een hele goede instelling. Hij is fris, heeft veel bloed en is top voorzichtig. Op het voorterrein was hij fris zat, en tijdens de prijsuitreiking ook want ik lag er bijna naast”, lacht hij. “Maar als hij moet springen is hij goed bij de les en werkt hij fantastisch mee, ook in deze imponerende baan. Hotspot maakt zich niet kleiner maar groter en dat vind ik een hele goede eigenschap.”

In de eindstand kwam de fijn galopperende en met goede springmanieren gezegende KWPN-goedgekeurde hengst Hanley (v. Tornesch) onder Caroline Müller uit op de tweede plaats. Hij galoppeert met veel balans en springt met veel afdruk en atletisch vermogen. In het eindklassement bleef Hanley net voor op de scherpe, voorzichtige KWPN-goedgekeurde hengst Cohinoor VDL (v. Cornet Obolensky) onder James Billington.

Klik hier voor de uitslag van de klasse L.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __laura, ApplePapple, BingBot, ja_nee, Lienboon, SemrushBot en 11 bezoekers