Celstraf voor voormalig manegehouder na drugstransporten

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

Celstraf voor voormalig manegehouder na drugstransporten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-17 14:31 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Gazet van Antwerpen / HLN.be
Juridisch, Overige

Afbeelding
Foto door Amanda

Een voormalig manegehouder uit Geel heeft 30 maanden cel tegen zich horen eisen omdat hij betrokken is geweest bij drie grootschalige drugstransporten van Nederland naar Italië. De cocaïne zat verstopt in de paardentrailer waarin ook een paard werd vervoerd. De trailer was speciaal omgebouwd voor deze transporten en werd in Nederland met cocaïne gevuld. De paardentrailer met cocaïne kwam vervolgens terug naar de manege in Geel, om van daaruit naar Italië gebracht te worden.

Twee drugstransporten verliepen vlekkeloos, maar bij het derde transport verdween er plots € 280.000,-. De chauffeurs werden afgeperst en met de dood bedreigd om het geld terug te betalen. Eén van hen stapte naar de politie waarna de bende kon worden opgerold. Zowel de chauffeurs als de manegehouder handelden uit geldnood. Om diezelfde reden bracht de manegehouder uit Geel een aantal jaren geleden ook al een cannabisplantage onder in zijn manege. Daarvoor kreeg hij eerder al 20 maanden cel.

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een effectieve gevangenisstraf van 7 jaar gevorderd tegen een 41-jarige man uit Amsterdam. Mohamed M. wordt beschouwd als de leider van een drugsbende die op grote schaal cocaïne naar Italië transporteerde. De twee chauffeurs riskeren respectievelijk 4 jaar en 30 maanden cel. Tegen de manegehouder werd 30 maanden cel gevorderd. "Op het moment van de transporten was hij niet op de hoogte van de cocaïne. Hij dacht dat hij alleen paarden vervoerde. Pas na de afpersing kreeg hij een vermoeden dat het om drugstransporten ging", zegt meester Romy Geysen. Het openbaar ministerie vindt dat verhaal ongeloofwaardig. "Het paard werd in Italië door mannen in nette kostuums uit de trailer gehaald en in een afgelegen weiland gezet. Nadien kuisten de mannen in kostuums de hele trailer uit. En het 'dure' paard werd nadien onbewaakt achtergelaten in de weide. Dan weet je dat er iets anders aan de hand is", aldus Elke Van Dijck van het OM.

Het vonnis in deze zaak volgt op 22 februari.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


JoyCiej007

Berichten: 17301
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: omg. Deventer

Re: Celstraf voor voormalig manegehouder na drugstransporten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-17 17:16

Een lekker bijverdienende manegehouder dus.

Algemeen bekend ook dat dergelijke lui zich eerst al in dit schimmige wereldje moeten hebben begeven, alvorens zich te kunnen laten gebruiken als zogenaamde mule, transporteur.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: floorsxm, janineskolla, Knudd, Lizziewizzie, Pferdchen, tjee, uggy en 10 bezoekers