Van Gogh wint Championat van Zürich *video*

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10905
Geregistreerd: 20-04-16

Van Gogh wint Championat van Zürich *video*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-17 13:27 Tip de Nieuwsredactie

bokt / kwpn / facebook
Springen, KWPN

Afbeelding

Nadat de KWPN-hengst Van Gogh (v Numero Uno) vorig weekend na een winterstop zijn rentree maakte, zette hij dat dit weekend al om in een prachtige overwinning. Op het CSI 5* in Zürich sprong hij onder Marco Kutscher glansrijk naar de overwinning in het Championat van Zürich (1.50m). Daarmee bewijst hij weer helemaal terug op niveau te zijn.

“Marco heeft een tijd last van zijn rug gehad en daardoor moest hij noodgedwongen een stapje terug doen om daar goed van te herstellen. Daarom kon hij een tijd niet op concours en heeft Van Gogh bij ons gestaan, zodat we ook sperma van hem hebben kunnen invriezen. In die tijd heeft Caroline hem doorgetraind dus voor Marco was het eigenlijk een kwestie van opstappen en wegrijden”, vertelt eigenaar Daan Horn van De Wiemselbach.

Vorig jaar was het vizier gericht op deelname aan de Olympische Spelen maar dit lukte uiteindelijk net niet. “Daardoor hebben we best wat fokkers teleur moeten stellen en dat willen we komend seizoen weer een beetje goed maken. Van Gogh zal daarom tot 1 juli overwegend vers beschikbaar zijn voor de fokkerij en daarnaast hebben we diepvriessperma van goede kwaliteit.” Op de internationale concoursen springen diverse Van Gogh-nazaten zich in de kijker maar in Zürich was op zaterdag de hoofdrol weggelegd voor de 15-jarige keurhengst zelf. “Ik heb het via FEI TV kunnen volgen en het zag er heel goed uit. Van Gogh lijkt al weer helemaal terug op zijn oude niveau en Marco was ook heel enthousiast. Van Gogh voelde super aan en werkte goed mee zei hij. Het heeft hen beide goed gedaan om een tijdje rustig aan te doem en nu staan er weer een stel mooie wedstrijden op het programma. Vanwege de winterstop is Marco wel wat gezakt op de ranking dus het is afwachten of het bijvoorbeeld voor Indoor Brabant al weer lukt een startplaats te krijgen, maar daar hopen we wel op. En in de zomer staan voor hen Global Champions Tour-wedstrijden en wellicht Nations Cup-wedstrijden op het programma. Maar eerst op naar Hong Kong in februari, daar hebben we goede ervaringen mee”, lacht Horn, daarmee doelend op de 2016-editie van dit concours waar Marco Kutscher met Van Gogh de ontknoping van de Hong Kong Masters en de daarbij behorende bonus wist binnen te slepen.

Vanaf 1:18 is Marco Kutscher met Van Gogh te zien.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Pinda_Dipje
Berichten: 3464
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Oene

Re: Van Gogh wint Championat van Zürich *video*

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-17 18:25

Altijd blij mee als eigenaar van één van zijn dochters. :j

Kleinschalige dierenopvang
C'est Spring Flower (v. Van Gogh x ELITE SPORT Hamlet)
Happy (v. Westenwind x ELITE SPORT Johnson)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Balou_k, fransje23, koenlover, Lys_PPA, MissSicarius, S_Figo, siloux, Sizzle, Sushi_123, twinducklin, Ubermetrics, Unicorn79 en 14 bezoekers