Katrin Eckermann bevestigt Duitse overmacht in de Peelbergen

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11119
Geregistreerd: 20-04-16

Katrin Eckermann bevestigt Duitse overmacht in de Peelbergen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-17 22:39

Persbericht
Springen

Afbeelding
Katrin Eckermann met Dalien Swally R.P.

Met 20% meer Duitsers dan Nederlanders op de masterlist was het geen verassing dat de zege in de Hansen Dranken Grote Prijs zondagmiddag in handen viel van een Duitse combinatie. Katrin Eckermann stuurde de in Nederland gefokte Dalien Swally R.P. ultrascherp rond, waarmee ze de Zwitserse Emilie Stampfli verwees naar de tweede plaats. De rest van de top vijf werd eveneens ingevuld door Duitse ruiters.

Van de 62 deelnemers in de 1.45m Grote Prijs mochten er 15 retour komen voor de barrage. De tweede startster, Emilie Stampfli, zette met Flipper d’Elle-telg Nikita du Luot de te kloppen tijd op 35.42 seconden. Het tegengas van de Nederlanders, Tim en Michel Hendrix, resulteerde niet in een topklassering. Net als de gewaagde rit van Marlon Modolo Zanotelli, die zonder een balk als tweede aan had mogen sluiten. Eckermann benutte de gretigheid en power van de haar merrie, Dalien Swally R.P., ten volste en snoepte daarmee ruim een seconde af van de leiderstijd.

Toch stond er een Nederlander te stuiteren langs de ring. De fokker van het paard van Eckermann, Reinder Pas, zag de Indoctro-dochter uit een Lupicor merrie met veel power rondgaan en was terecht trots op zijn fokproduct. Ook Katrin Eckermann was te spreken over de werkwillige merrie. “Mijn vriend heeft haar een jaar geleden gekocht. Ze wil het altijd goed doen en ontwikkelt zich super fijn. Ik kijk bewust voordat ik de ring in ga geen proeven van de rest. Ik vind dat ik op mijn eigen gevoel moet kunnen vertrouwen en dat zat hier in de Peelbergen helemaal goed!” Daarmee doelt de winnares op de zege die zijn op zaterdagavond behaalde in het 1.40m.

Voor meer informatie kijkt u op: http://www.peelbergen.eu

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers