JA: Six Bar-zege voor Michael Greeve met Emir R

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10856
Geregistreerd: 20-04-16

JA: Six Bar-zege voor Michael Greeve met Emir R

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-17 23:41 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Springen, Jumping Amsterdam, KWPN

De achtjarige KWPN-goedgekeurde hengst Emir R (v. Colman) gaf blijk van zijn onbegrensde vermogen in de Six Bar op Jumping Amsterdam. Met een foutloos resultaat op 1.90m-niveau zette de hengst met Michael Greeve de proef op zijn naam. “We hadden nog wel een rondje gewild.”

Als enige bleef Michael Greeve in de vierde ronde, met de uitsprong op 1.90m hoogte, met de KWPN-goedgekeurde hengst Emir R foutloos. “De eerste twee rondjes was Emir R nog wat gespannen, maar daarna ging het steeds makkelijker en beter. Eigenlijk jammer dat de rest niet foutloos bleef, want wij hadden nog wel een rondje hoger gewild”, lacht Greeve. “Het is de eerste Six Bar voor Emir R en ik reed met veel vertrouwen binnen want hij blinkt uit met zijn vermogen. Juist daarom heb ik hem ook deze proef binnen gereden, want doordat hij zoveel vermogen heeft springt hij soms nog wat teveel naar voren. Dus alleen daarom al was dit een hele mooie proef voor hem. Tel daar nog eens de imposante entourage en het enthousiaste publiek bij op en dat maakt het een hele leerzame ervaring. Gister was Emir R al foutloos in het 1.40m en morgen breng ik hem in het 1.45m aan de start. Daarna doen we het een tijdje rustig aan met hem. Ik rijd hem sinds afgelopen zomer en hij heeft zich heel snel en goed ontwikkeld. Het is echt een paard voor de toekomst.”

Leon Thijssen pakte het tweede geld met de spierwitte Aken Utopia (v. Berlin) die ook royaal over zijn eigen stokmaat sprong. Een foutje in de vierde ronde haalde hem uit de strijd om de hoofdprijs van 3750 euro.

video

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie