Diergeneeskundig reglement Belgische Federatie goedgekeurd

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10901
Geregistreerd: 20-04-16

Diergeneeskundig reglement Belgische Federatie goedgekeurd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-17 20:17 Tip de Nieuwsredactie

Galop.be
Medisch


Tijdens de Raad van Bestuur KBRSF op 24 januari 2017 werd het totaal herwerkte diergeneeskundig reglement van de Belgische Federatie goedgekeurd. Dit reglement is onmiddellijk van toepassing voor KBRSF, de liga’s, alle provinciales en dit voor alle disciplines. De voorbije maanden heeft de diergeneeskundige commissie KBRSF samen met de verschillende sportieve commissies, de topsportcommissie en de liga’s hard gesleuteld aan de volledige herziening van dit reglement, vooraleer dit document ter goedkeuring werd voorgelegd.

De belangrijkste verandering in dit totaal vernieuwde reglement is zonder twijfel de nieuwe richtlijn in verband met de verplichte vaccinaties. Zoals reeds vorig jaar aangekondigd, zullen paarden die op wedstrijd gaan binnen de laatste 6 maand vooraleer ze zich op wedstrijd aanbieden, moeten gevaccineerd zijn. Hiermee volgt de Belgische Federatie dezelfde richtlijn die ook FEI heeft ingevoerd. Meer details en het overzichtelijk vaccinatieschema in tabelvorm vindt u op pagina 11, Hoofdstuk 6, art 6.1.

Een tweede grote wijziging in dit reglement betreft de procedure voor ponymetingen. Terwijl voorheen alle wedstrijdpony’s tot en met hun 8e levensjaar jaarlijks dienden gemeten te worden, zal dit voortaan maar tot en met het jaar waarin ze 7 worden, moeten gebeuren. Daarenboven zullen pony’s, die bij hun eerste meting (vanaf 4 jaar) kleiner of gelijk zijn aan 137cm zonder en 138cm met hoefijzers, geen verdere jaarlijkse meting moeten hebben. Dit staat beschreven in het reglement op pagina 12, Hoofdstuk 7, artikel 7.2.1.

Als derde grote wijziging werd ook een volledige procedure uitgeschreven om controles in het kader van EADCMP (Equine Anti Doping and Controlled Medication Program) uit te voeren buiten competitie. Hiermee worden controles in aanloop naar grote wedstrijden en kampioenschappen formeel geregeld.

Bekijk het volledige reglement hier.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avelienvd, Cer, Googlebot en 7 bezoekers