Bettina Hoy nieuwe Nederlandse Bondscoach Eventing

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

Bettina Hoy nieuwe Nederlandse Bondscoach Eventing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-17 18:33 Tip de Nieuwsredactie

*knhs
Eventing

Afbeelding
Bettina Hoy met Designer Foto: Henry Bucklow via https://en.wikipedia.org/

De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters. Hoy was vier maal Duits kampioene, nam voor eventing topland Duitsland deel aan drie Olympische Spelen, vijf wereldkampioenschappen en negen Europese kampioenschappen.

Bettina Hoy draait al ruim dertig jaar mee in de internationale topsport en heeft haar sporen als ruiter en trainer ruimschoots verdiend. Al in 1984 was ze met Peacetime lid van het Duitse team dat teambrons won op de Olympische Spelen van Los Angeles. Via tal van geweldige internationale successen in de tussenliggende jaren kende Hoy ook in 2016 weer een zeer goed jaar met een overwinning in de CCI*** van Blenheim met Seigneur Medicott en een zesde plaats in de beroemde viersterren wedstrijd van Burghley met Designer.
In de rol van trainer heeft Bettina Hoy gewerkt met vele topruiters uit landen die al decennia lang mee draaien in de internationale top. Een kleine greep uit de indrukwekkende lijst topruiters waarmee Hoy heeft gewerkt; Paul Tapner, Andrew Hoy, Jonelle en Tim Price, Caroline Powell, Sinead Halpin, Buck Davidson, Boyd Martin, Tiana Coudray, Will Coleman, Rebecca Howard, Yoshiaki Oiwa en Liam Böckmann. Tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro was Hoy betrokken bij de begeleiding van de Russische ruiters.

Hoy is gevestigd in het dicht bij de Nederlandse grens gelegen Duitse Rheine. Dit jaar wil Bettina Hoy zelf ook nog meedraaien op het hoogste niveau in de eventingsport en zal deze sportieve ambitie combineren met haar bondscoachschap. Vanaf volgend jaar zal Hoy zich volledig toeleggen op het coachen. Over haar nieuwe uitdaging als bondscoach van de Nederlandse ruiters zegt ze;
“De KNHS geeft mij de kans om al mijn ervaring aan te wenden om het Nederlandse eventingteam te coachen naar succes. Ik ben dankbaar dat ik dit vertrouwen krijg en kijk uit naar de nieuwe taken en de samenwerking met de Nederlandse ruiters. Voor de lange termijn is het streven dat de Nederlandse eventers de zelfde status krijgen en vergelijkbaar succes gaan boeken als de spring- en dressuurruiters. Over de weg daar naar toe heb ik zeker ideeën, maar dat ga ik natuurlijk eerst met de ruiters bespreken voordat ik daarmee naar buiten kom. Voor dit jaar is het Europees kampioenschap een goede graadmeter voor ons om de balans op te maken en te kijken waar we nu internationaal staan.”

Maarten van der Heijden directeur topsport van de KNHS is erg blij met de aanstelling van Hoy. “Bettina Hoy is een absolute topamazone en topcoach. We waren voor de opvolging van Martin Lips op zoek naar iemand die de Nederlandse eventingruiters kan helpen een volgende stap te maken. Wij denken dat we in Hoy iemand hebben gevonden met een zeer brede expertise die dat kan. We zijn Martin Lips heel veel dank verschuldigd dat hij de Nederlandse eventingsport terug op de kaart heeft gezet en tot dit niveau heeft gebracht. Bettina Hoy zal zo snel mogelijk met de betrokken ruiters kennismaken en een plan maken voor dit jaar en vooral voor de komende jaren. Het doel is uiteindelijk Tokyo 2020.”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


xSiep

Berichten: 3670
Geregistreerd: 25-12-06
Woonplaats: Vilnius, Litouwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-17 18:44

:wow: +:)+

_San87_

Berichten: 33265
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-17 18:45

Zo, dat is een grote naam. Veel succes gewenst!

petraaken

Berichten: 43423
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-17 19:47

Dat is inderdaad een klinkende naam. :oo

cjb
Berichten: 651
Geregistreerd: 28-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-17 15:42

Misschien was het niet netjes hoe de KNHS het met Martin heeft gecommuniceerd.
Maar met deze naam kan Nederland idd een volgende stap maken.

Ben wel benieuwd hoe Bettina de mentaliteit van de Nederlandse ruiters en de kwaliteit van de huidige kaderpaarden ervaart.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Lagonda, Marita, Mirgeenjam, Sannum, SemrushBot, ttpaard en 9 bezoekers