Leipzig: Na pech toch derde plek voor Chardon *video*

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10911
Geregistreerd: 20-04-16

Leipzig: Na pech toch derde plek voor Chardon *video*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-17 11:06 Tip de Nieuwsredactie

*Hoefnet
Aangespannen rijden

Afbeelding
IJsbrand Chardon in Leipzig. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

De competitie in de wereldbeker voor vierspannen in Leipzig begon afgelopen vrijdag zeer onfortuinlijk voor IJsbrand Chardon. Na een laatste plek in de opwarmronde wist Chardon vandaag toch door te dringen tot de ‘winning round’. Daarin werd hij fraai derde en pakte kostbare wereldbekerpunten.

Materiaalpech in de vorm van een kapotte leidselgesp maakte dat Chardon kansloos was in de inloopronde van vrijdag. Gevolg was dat hij vandaag als eerste van start moest gaan. "Het is een nadeel om als eerste te moeten starten, want je moet gelijk na de verkenning de ring in en dat is niet ideaal voor de warming up," legt hij uit. De Nederlands kampioen reed de snelste tijd, maar één afgeworpen element maakte dat hij de Zwitser Jérôme Voutaz, die foutloos bleef, voor moest laten gaan. "Voutaz is zeker geen eendagsvlieg en ik zie hem als een geduchte concurrent," zegt Chardon. Koos de Ronde begon vrijdag sterk, met een derde plek. Vandaag had hij geen geluk. Bij het afrijden van de brug gleed één paard op het schuine stukje iets weg en schampte met het achterbeen een kegel. Met uiteindelijk twee afgeworpen balletjes miste De Ronde net de winning round en eindigde als vierde. Wereldkampioen Boyd Exell won de inloopproef, maar moest vandaag in de eerste omloop Chardon en Voutaz voor laten gaan.

Met Exell en Voutaz drong Chardon door tot de beslissende ‘winning round’. Hij besloot in de tweede marathonhindernis een andere route te nemen dan in het eerste parcours. "Ik merkte dat mijn onervaren paard Casper met die wijziging toch moeite had," zegt hij over die keus. Chardon had over zijn vlekkeloze eerste ronde een goed gevoel, maar was over de prestatie in de ‘winning round’ minder te spreken. "We moesten te lang wachten tussen de beide parcoursen," vertelt hij. "We hebben lang rond moeten stappen en volgens mij dacht Casper dat hij al klaar was." Voutaz en Exell waren ruim drie seconden sneller, waarbij de Australiër slechts twee tienden sneller was dan de Zwitser en won. Omdat Exell met een wild card reed, leverde de overwinning hem geen wereldbekerpunten op. Chardon werd derde en is desondanks dik tevreden. "Het niveau in de wereldbekercompetitie is abnormaal hoog. Ik heb toch punten gepakt en sta in de competitie gelijk met Boyd, op 27 punten. Over het geheel ben ik tevreden en we gaan nu verder trainen voor de wedstrijd in Bordeaux." Die wedstrijd is van 3 tot en met 5 februari aanstaande. Behalve Chardon, komt ook Koos de Ronde daar aan start. Eind februari volgt de finale in Gothenburg.

Uitslag Wereldbekerwedstrijd vierspannen Leipzig 22 januari 2017:
Boyd Exell (AUS) 109,20
Jérôme Voutaz (SUI) 109,41
IJsbrand Chardon (NED) 112,73
Koos de Ronde (NED) 128,98
Georg von Stein (GER) 131,25
Edouard Simonet (BEL) 132,13
Rainer Duen (GER) 133,11
Theo Timmerman (NED) 133,78


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zeppelin, boeflover, fjordwijk, Hanneke137, happytime, MDWStables, SemrushBot en 9 bezoekers