Sanne Voets ‘Ruiter van het Jaar’ 2016

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10662
Geregistreerd: 20-04-16

Sanne Voets ‘Ruiter van het Jaar’ 2016

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-17 21:03 Tip de Nieuwsredactie

*bokt.nl / indoor brabant
Parasport

Afbeelding
Sanne Voets Foto: Liz Gregg/FEI

De 30-jarige Paralympische dressuuramazone Sanne Voets is verkozen tot ‘Ruiter van het Jaar’ 2016. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens Indoor Brabant. Ze heeft haar uitverkiezing te danken aan de welverdiende gouden medaille, die ze met haar paard Demantur behaalde in de kür op muziek tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Sanne had mede daardoor een belangrijke inbreng in de doorbraak van de para-dressuursport tijdens dit voor Nederland zo succesvol verlopen evenement.

Het Olympische jaar 2016 werd het jaar van ‘net niet’. Na zes achtereenvolgende keren vanuit de disciplines dressuur en/of springen te hebben bijgedragen aan het Nederlandse medailleresultaat bleef de hippische sport nu in de drie Olympische disciplines met lege handen. Dat kan gebeuren. Alle redenen om de uitdaging aan te gaan het verloren gegane terrein te heroveren.

Tijdens de Paralympische Spelen 2016 beleefde de para-dressuur juist zijn definitieve doorbraak met teambrons en individueel eenmaal goud, eenmaal zilver en driemaal brons. De gouden medaille van Sanne Voets gaf uiteindelijk de doorslag. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de ‘Ruiter van het Jaar’ dat deze eretitel naar een para-paardensporter gaat en dat is uniek.

De andere twee genomineerden waren IJsbrand Chardon en het Menteam vierspannen, dat in alle gevallen bestond uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman.
De Commissie ‘Ruiter van het Jaar’ bestaat uit Anky van Grunsven (voorzitter), Ed van den Bent, Andries van den Berg en Henk Rottinghuis.

Het volledige overzicht van winnaars van de Ruiter van het Jaar titel staat hier.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _AB_, _San87_, Balenciaga, GoogleAdsense, GrapeshotBot, quni, Shenavallie en 9 bezoekers