Tussenstand Blom Hengstencompetitie springen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

Tussenstand Blom Hengstencompetitie springen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-17 13:17 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij, Springen, KWPN

Op donderdag 2 februari worden de finales van de Blom Hengstencompetitie verreden op de KWPN Stallion Show. In de tussenstand na drie wedstrijden gaan de Eldorado van de Zeshoek-zonen Highway M TN en Grandorado TN in het L en M aan de leiding, en Florian (v.Zirocco Blue VDL) in het Z/ZZ.

Met twee zeges op zak kan in de klasse L niemand om de opvallende Highway M TN onder Patrick van der Schans heen. De met veel afdruk springende hengst pakt de leiding in het tussenklassement met 73 punten, twee meer dan de interessante Hotspot (v.Hors la Loi II) onder Mathijs van Asten. Maar de verschillen zijn klein, want verrichtingstopper Hermantico (v.Comme Il Faut) volgt met Jesper Romp op een half puntje achterstand op de derde plaats en ook Heart Touch (v.Untouched) heeft met Leon Kuijpers goed aansluiting weten te houden. Voor een topklassering in de Blom Hengstencompetitie zijn ook hengsten als Heathrow (v.Der Senaat 111) met Bart Bles en de regerende Isah Cup-kampioen Chapeau TN v.(Clearway) met Zoï Snels nog volop in de race.

Hoewel titelverdediger Grandorado TN met Willem Greve gister nipt verslagen werd door Isah Cup-kampioen Global Express (v.Oriënt Express) onder Lennard de Boer, gaat hij nog wel aan de leiding in het tussenklassement. Het verschil tussen beide toptalenten is slechts twee punten. De fijn springende Gino (v.Biscayo) staat met Bart Bles als derde in de tussenstand na drie wedstrijden, gevolgd door de Isah Cup-kampioen van 2015: Gringo (v.Catoki) onder Dennis van den Brink, die een week voor de KWPN Stallion Show onder de hamer zal komen in de Sale of the Rising Stars, en in dat kader mooie reclame heeft gemaakt in de Blom Hengstencompetitie.

Ook in het Z/ZZ gaat een zeer succesvolle hengst aan de leiding. Onder Albert Zoer won Florian onder meer de Isah Cup voor vijfjarigen en de hengstencompetitie vorig jaar. Mede dankzij de zege in Zuidbroek zijn ze uitgekomen op 52 punten, een voorsprong van vier punten op de winnaar van de eerste selectiewedstrijd: Freeman VDL (v.Emmerton VDL) met Jur Vrieling. De op ZZ-niveau uitkomende El Clarimo (v.Clarimo) volgt met 38 punten onder Zoï Snels op de derde plaats.

Voor de complete tussenstand klik hier

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Bonte_, Denisejazz, ellepel, Marijkeeee, Meert, Petpa, Radian6, Sterrendief, SUSANNEx, tienus63, Vagabondo en 12 bezoekers