Candy van Pieter Devos met pensioen

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10750
Geregistreerd: 20-04-16

Candy van Pieter Devos met pensioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-17 12:07 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Galop.be
Springen, Fokkerij


2016 Was het laatste jaar waarin Pieter Devos met zijn GP-merrie Candy (Nabab de Rêve) heeft gesprongen. Ze staat sinds enige tijd terug in Sint-Niklaas bij de familie De Brabander, die haar samen hebben met fokker Danny Van Hooydonck. Candy wordt nu middels embryotransplantatie ingezet voor de fokkerij en het eerste embryo wordt in primeur te koop aangeboden op de internetveilingwebsite ET-auction.com. Het gaat om een embryo van Malito de Rêve.

Met Pieter Devos won Candy in 2013 op legendarische wijze de duurste Grand Prix ter wereld in Calgary. Ze sprongen naar de tweede plaats in de landenprijs van Calgary, derde plaats in de Global Champions Tour van Miami, vierde in de GP van Amsterdam, vijfde in die van Hickstead. Candy komt uit de stam van Big Ben, die reeds drie Calgary winnaars leverde. Big Ben won zelf twee keer op Spruce Meadows en ook Dixson pakte er de jackpot onder Ian Millar.

Ook de nafok van Candy bewijst zich in de sport. Dochter Handy van HD (van Tinka’s Boy) is zopas verkocht aan Tal Milstein en Ilan Ferder en zal met Mark Bluman in Wellington haar sportcarrière verderzetten binnenkort. Met Ann Carton-Grootjans klasseerde Handy van de familie Bruggeman zich de voorbije maanden internationaal in Opglabbeek, Duinkerke, Lier en Bonheiden.

Ook Candy’s zoon Grand Canyon van HD (met Michael Kearins) sprong Grote Prijzen in Amerika. Gentle van Equinta (met Olivier Philippaerts), Important de Muze (met Jos Lansink), Intenz van HD (Lucia Vizzini), Gravin van HD (met Pieter Kenis) en Indiana van HD (met Doron Kuipers) lopen ook allemaal internationaal. Ook in de fokkerij is dus zeker nog een mooie toekomst weggelegd voor de GP-merrie Candy.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-17 19:03

Grappig. Mijn paard heet ook Candy :P

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kwii, love_odin, Maaarleeen, Mdrf, Sakura789 en 16 bezoekers