Het nieuws op Bokt in 2016

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10663
Geregistreerd: 20-04-16

Het nieuws op Bokt in 2016

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-12-16 12:36 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Bokt community

Afbeelding
Maes, de kat van bokker Mando, keek ook naar de Olympische Spelen.

Het jaar 2016 is bijna voorbij. Een jaar met veel gebeurtenissen op paardengebied. In de wereld van de paardensport waren de Olympische Spelen natuurlijk het absolute hoogtepunt. Ook het nieuws op Bokt heeft het afgelopen jaar veel verandering doorgemaakt. De Nieuwsredactie kent bijna allemaal nieuwe leden die zich vol enthousiasme in de wereld van het nieuws in de hippische wereld hebben gestort om jullie te voorzien van nieuwsitems, leuke weetjes, achtergrondinformatie en ons eigen Bokt community nieuws. In 2017 hopen we hiermee door te gaan en steken we ook de voorpagina in een nieuw jasje, waar het communitynieuws een eigen plek krijgt. Zo hopen we jullie op een nog betere manier op de hoogte te houden van het nieuws uit de paardenwereld.

We hebben voor jullie het belangrijkste, interessantste, leukste, verdrietigste, mooiste en meest bekeken nieuws van 2016 nog eens op een rijtje gezet.

Rest ons nog jullie een fijne jaarwisseling te wensen en dat 2017 maar een mooi paardenjaar mag worden!

De NieuwsredactieJanuari
Januari begon het afgelopen jaar met een feestje, namelijk het 15-jarig jubileum van Bokt! Om het jubileum te vieren, vertelde Heike nog eens hoe Bokt is begonnen. Ook werden er herinneringen opgehaald en er werd uitvoerig besproken hoe alles in de afgelopen 15 jaar is veranderd.

In januari werd ook bekend gemaakt dat Lisa Nooren was verkozen tot Rabotalent van 2015. Met slechts achttien jaar won ze al de Grote Prijs van het prestigieuze vijfsterren concours in La Coruña, ondanks een sterk deelnemersveld. Minder leuk nieuws was er toen bekend werd gemaakt dat Wim Ernes opgenomen werd in het ziekenhuis. Een epileptische aanval bleek veroorzaakt te zijn door een gezwel in de hersenen. Door een biopsie werd het duidelijk dat het een inoperabele, kwaadaardige hersentumor was. Ook was er opschudding in paardenland nadat een Zweedse vrouw haar eigen paard op at. De 24-jarige Helene Stahl vond het zonde om 154 kilogram goed vlees weg te gooien en besloot dat het prima kon dienen als consumptie. Ze verdeelde het vlees onder vrienden en haar moeder, omdat haar eigen vriezer te klein was voor de enorme hoeveelheid paardenvlees.

Februari
In februari kwam Wim Ernes opnieuw in het nieuws, maar dit keer positief. De oranje ruiters wonnen in augustus 2015 Europees goud in Aken, onder begeleiding van bondscoach Wim Ernes. Hiervoor kreeg Ernes een staande ovatie tijdens de hengstenkeuring in februari. Bovendien werd hem de gouden speld uitgereikt voor al zijn inspanningen.

Er was tevens een primeur in februari dit jaar: voor het eerst ooit reed een Iers Trekpaard op Grand Prix-niveau. Op het Adequan Global Dressage Festival in Wellington (Florida) liep dit bijzondere paard, genaamd Steeped in Luck, de CDI3* Grand Prix. Zwitserland was de Endurance in Dubai inmiddels helemaal zat, en wilde dat het WK Endurance niet meer daar plaats zou vinden. De Zwitserse paardensportfederatie drong er bij de FEI op aan om het WK in een ander land te organiseren. De federatie maakte zich zorgen over de endurance in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), door de hoge aantallen fatale ongelukken.

Ook in Nederland maakte men zich druk om het welzijn van paarden, en wel de Konikpaarden op de Landtong Rozenburg. Twee paarden aldaar zouden door een afwijkende kleur afgeslacht moeten worden volgens beheerder FREE Nature. Vaste bezoekers van het natuurgebied vonden de maatregel te rigoureus en vroegen zich af of het niet anders kon. Februari werd afgesloten met heftig nieuws. Op manege Beukers in Oudkarspel overleed meisje van 9 jaar nadat ze van een paard viel. Ze bleef daarbij met haar voet in de beugel hangen terwijl het paard nog een tijdje door bleef galopperen. Het nieuws kwam als een schok en veel mensen leefden mee met de familie van het omgekomen meisje.

Maart
Maart begon met een bijzondere zoektocht in Californië. Daar moest de politie uitrukken voor een ontsnapte eenhoorn. Gelukkig konden ze de ontsnapte eenhoorn vangen met behulp van een lokpaard. Maart was voor de KNHS-juryleden een stuk minder plezierig. Zij waren van mening dat hen de mond gesnoerd werd. Ook worden er vanaf 1 maart extra controles uitgevoerd bij professionele paardenhouders. Er wordt door de inspecteurs gekeken of de paardenhouders zich aan de Wet dieren en het Besluit houders van dieren
houden.

In maart werd bekend dat de Moederloze Veulencentrale is opgeheven.
De Koepel Fokkerij, die verantwoordelijk was voor de Moederloze Veulencentrale, kon de stichting zonder sponsoring financieel niet meer draaiend houden. Hiermee waren er meerdere redenen om de centrale op te heffen. De Universiteitskliniek Utrecht opende een gedragspoli voor paarden. Op deze afdeling is het mogelijk om paarden met gedragsproblemen te onderzoeken. Ook is er een nauwe samenwerking met andere specialisten. Deze maand startte ook de soap rond Platinum Stable. Er werd beslag gelegd op het bedrijf en was er ook sprake van een executieveiling. De maand maart sluiten wij af met een stukje wetenschap. Er is een proef-studie gedaan naar de relatie tussen vachtkleur en gedrag. De term "rooie en vale zijn donderstralen" blijkt niet geheel terecht.

April
In april laat Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken weten dat hij geen paarden met gecoupeerde staarten meer wil zien op keuringen en tentoonstellingen. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat paardensport een groot aandeel heeft in traumatisch hersenletsel. Om tot deze conclusie te komen onderzochten zij tussen 2003 en 2012 4788 gevallen van sportgerelateerd traumatisch hersenletsel bij volwassenen. De paardensport was hierbij in 45.2% van de gevallen de oorzaak.Adelinde Cornelissen maakte in april haar onofficiële debuut in de Grand Prix met de goedgekeurde hengst Aqiedo. Na haar proef was ze erg tevreden met het resultaat.Ook in april zit de wetenschap niet stil. De wetenschappers hebben ontdekt dat ook paarden last kunnen hebben van depressies.

In april werd ook bekend dat het nieuws op Bokt.nl voortaan vanaf een centraal account geplaatst wordt. En dat account draagt vanzelfsprekend de naam Nieuwsredactie.

Mei
De maand mei startte met een discussie over het mega-paard dat bij de Afsluitdijk geplaatst zou worden. Dit mega-paard is een 30 meter hoog kunstwerk van kunstenaar Daan Roosegaarde. De discussie ging niet zozeer over het paard zelf, maar over het hoge subsidiebedrag dat was toegekend voor de plaatsing.
Afbeelding
Hans Peter Minderhoud en Florencio
Foto: http://www.sjoert.com

Uthopia werd aangeboden op een veiling, het paard dat op de Olympische Spelen in 2012 goud won onder Carl Hester. Het paard werd verkocht aan een onbekende koper, maar mocht thuis bij Hester blijven. Een groot verlies voor de fokkerij was het overlijden van de hengst Florencio. De wereldkampioen overleed aan een hartstilstand in zijn paddock. Dekhengst De Niro daarentegen is kerngezond, maar kan door zijn hoge leeftijd niet meer dekken. Hij mocht dan ook met dekpensioen.

In Amerika kwam een bekende trainer in opspraak toen bleek dat hij wel erg onconventionele trainingsmethodes gebruikte. Ook op Bokt werd hij hevig bekritiseerd. In Engeland maakt men zich zorgen over het uitsterven van de Shire. Er lopen nog slechts 1500 geregistreerde Shires rond.

In mei werd bekend gemaakt dat Gerco Schröder en London voor het eerst sinds lange tijd weer aan start komen tijdens de thuiswedstrijd in Tubbergen. Hij won niet, maar heeft wel een fijne ronde gelopen. Napoleons paard Vizir, dat opgezet staat in Parijs, moest gerestaureerd worden. Het museum startte een inzamelingsactie en had binnen no time het benodigde bedrag binnen om het paard te restaureren.

Juni
Juni, in de aanloop naar de Olympische spelen gebeurde er nog een hoop voor onze ruiters. Zo kreeg Tim Lips nieuwe sponsoren voor zijn reis naar de Olympische Spelen. Johan Rockx verving de zieke Wim Ernes als bondscoach bij de Nederlandse dressuurequipe. Madeleine Witte-Vrees werd met Cennin opgenomen in het Olympisch Dressuurkader en zou uiteindelijk de reservecombinatie voor Rio worden. Jos Lansink moest Rio aan zich voorbij laten gaan door een operatie aan zijn prostaat. Voor Jeroen Dubbeldam wordt Rio zijn laatste Olympische Spelen. Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) maakte bekend dat er na Rio meerdere paarden geveild zouden worden waaronder Zenith van Jeroen Dubbeldam.

Ook was er in juni het CHIO Rotterdam. Helaas moest Edward Gal zich afmelden. Zijn plaats werd ingenomen door Daniëlle Heijkoop met Siro. Emmelie Scholtens eindigde op de tweede plaats in de Grand Prix. De Nederlandse springruiters wonnen de Nations Cup. De KNHS Paradressuur Trophy 2016 ging naar Rixt van der Horst en er werden nieuwe sponsorcontracten getekend met het CHIO.

Voor wie er nog nooit van Lelegro gehoord had kwam daar in juni verandering in. De volle broer van dressuurlegende Valegro werd geveild op de KWPN/EDS-veiling. En ook werd de koper van Uthopia bekend gemaakt. De Metall-zoon was al eerder geveild en mag bij Carl Hester blijven.

Bij het FEI Wereldkampioenschap vierspannen mochten er negen Nederlandse deelnemers afgevaardigd worden. Dit omdat Nederland het organiserende land is. Andere landen mogen zes combinaties afvaardigen. Het Belgische reiningteam kreeg een nieuwe Chef d'équipe in juni. Dany Welter volgt hiermee Susy Baeck op die ruim tien jaar chef d'équipe geweest is. In Nederland was het Nederlands Kampioenschap Reining in Schijndel een groot succes. Rieky Young schreef daar de CRI3* voor Senioren op haar naam met Frozen Tropical. En ook was er het tweede WK Horse Boarding op het strand van IJmuiden. Deze nog relatief jonge sport is een samenwerking tussen ruiters en wakeboarders en is ontstaan na een reclame waarin een man achter een paard op zijn wakeboard stond.

In juni kwam de Gezondheidsdienst voor Dieren met het nieuws dat er een nieuwe test om droes te diagnostiseren beschikbaar is. Naast de PCR-test en bacteriologisch onderzoek wordt voortaan ook de ELISA-test aangeboden. Ook was er een doorbraak op medisch gebied: het 2,5 jaar oude ezeltje Noah krijgt een pacemaker. Het Belgische ezeltje kreeg een pacemaker die voor mensen niet meer geschikt is. In Eemnes brak Rhinopneumonie uit.

In Hulst verschenen er 's nachts ineens zes loslopende paarden op de weg. De politie heeft lang gezocht naar de eigenaar en deze uiteindelijk de volgende middag gevonden. In Gerhees (België) werd er een zwaar toegetakeld veulentje in de wei gevonden. Het diertje had gruwelijk letsel aan zijn billen. En wie betaalt eigenlijk de kosten voor een paard in de sloot wanneer de brandweer uit moet rukken?
Afbeelding
Foto door Amanda


De BOVAG kwam na controles op wedstrijden zeer weinig veilige paardentrailers tegen en waarschuwde hier voor. In Nederland is er geen verplichte keuring voor aanhangwagens waardoor er snel problemen over het hoofd gezien worden. De Partij voor de Dieren in Amsterdam wil strenge regels voor de koetspaarden in Amsterdam.Zo willen ze onder andere regels over de maximale temperatuur waarbij de dieren mogen werken en richtlijnen voor het aantal werkuren, maximaal te trekken gewicht en de rusttijden.

De Nederlandse zanger Douwe Bob kocht voor zichzelf een Friese Hengst genaamd Douwe Bob's Presley. De hengst zal door Amber den Heyer uitgebracht gaan worden in de sport. Een Amerikaans paard op Facebook heeft een wel heel bijzondere slaaphouding. Een Amerikaanse Cowboy vangt op een wel heel originele manier een dief bij de supermarkt. En onze Kroonprinses dook op tijdens een springwedstrijd.

Voor Bokt ging in juni Geenpaardhaar.nl van start als eerste blogger. Hiermee werd het startsein gegeven voor het zoeken naar meerdere Bokkers die blogs wilden schrijven voor de Bokt Community. Ook werd er gestart met een samenwerking met RTV Noord-Holland: NH Bokt TV werd gestart. En Bokt ging een samenwerking aan met Harry's Horse en Power Horse voor echte Bokt Merchandise.

In de aanloop naar de Paralympische Spelen werd het NK Para-dressuur gereden. Frank Hosmar ging er overtuigend met de winst vandoor. Debutante Estée Gerritsen verraste zichzelf misschien nog wel het meeste met haar tweede plaats.

Juli
Afbeelding
Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. Foto: aniek1985

Diederik van Silfhout mocht zich ook Nederlands kampioen dressuur noemen. Met Arlando reed hij de hoge score van 84,825% en wonnen hiermee ruim voor Hans Peter Minderhoud en Adelinde Cornelissen.

Bokker x_joyce_x werd de nieuwe stalruiter van Tim Lips. Charlotte Dujardin en Valegro hebben een geweldige rentree gemaakt in de Kür op Muziek op het Hartpury Festival of Dresssage in Gloucestershire, na een jaar niet aan de start te zijn gekomen. Opvallend nieuws was dat Edward Gal had besloten niet aan start te komen tijdens het NK. Hij heeft deze keuze in het belang gemaakt van Undercover omdat hij verwachtte dat hij teveel last van de stress zou hebben.

In juli werd ook het Nederlandse Olympisch team bekendgemaakt. Het dressuurteam zou bestaan uit Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P., Edward Gal met Glock’s Voice, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN N.O.P. en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival. Het springteam werd als volgt samengesteld: Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P., Harrie Smolders met Emerald N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. en Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P. (reserve). Het eventingteam bestond uit Merel Blom met Rumour has It, Tim Lips met Bayro N.O.P., Alice Naber-Lozeman met Peter Parker en Theo Van de Vendel met Zindane.
Ook het para-dressuurteam was bekend: Grade 1B: Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. en Estée Gerritsen met Exquis Onassis, Grade 2: Demi Vermeulen met Burberry, Grade 4: Frank Hosmar met Alphaville N.O.P..

Helaas was er ook minder leuk nieuws. Een enorm verlies voor de Gelderse fokkerij was het overlijden van de Gelderse hengst Koss. Hij stierf op 24-jarige leeftijd, maar laat een enorme erfenis aan nakomelingen na.

Augustus
Afbeelding
Charlotte Dujardin en Valegro. Foto door Lysanne Eijlander

Augustus stond uiteraard in het teken van de Olympische Spelen. Wij hebben voor jullie uitgebreid verslag gedaan, maar ook vanuit de community kwamen veel updates en leuke weetjes. Na de Spelen hebben wij hier uitgebreid op teruggekeken. Het goud voor Charlotte Dujardin en Valegro in de kür was voor velen toch wel het hoogtepunt van de paardensport.

Een heel ander evenement ging ook van start: de Mongol Derby. Bokker Novalues heeft exclusief voor Bokt geblogd. Ze hield ons op de hoogte van de deelnemers, maar ook van alle gebeurtenissen onderweg en haar eigen ervaringen als derby-rijder.

Correspondent Stephanie leerde ons alles over zonnebrand bij je paard. Samen met paardenarts Francoise Rey maakte ze een informatief artikel met veel tips ter voorkoming van zonnebrand. Op de radio werd er opnieuw aandacht besteed aan het couperen van paardenstaarten. Aanleiding daarvan was de tweejaarlijkse Nationale Tentoonstelling Trekpaarden en Haflingers in Limburg, waarbij twee trekpaarden met een gecoupeerde staart tot kampioen werden uitgeroepen. Dit was het begin van alle ophef rondom het couperen, wat uiteindelijk in december leidde tot een verbod op gecoupeerde staarten op keuringen.

De maand augustus was ook de maand van de eerste merchandise van Bokt.nl. Al jaren werd er om gevraagd en nu was het er uiteindelijk! Er zijn veel bestellingen geplaatst en uiteraard kwam er ook de nodige kritiek. Zo waren een aantal bokkers ernstig teleurgesteld over het ontbreken van de Bokt-string in de collectie.

Het WK-TREC is ook van start gegaan in augustus. Exclusief voor Bokt hebben we samen met coach Wendy Koekoek artikelen kunnen schrijven over de reis en de ervaringen van het Nederlandse TREC-team.

September
In september was er binnen het nieuws een grote rol weggelegd voor onze Paralympische ruiters en amazones. Veel Bokkers leefden mee met het grote avontuur van Frank Hosmar, Nicole den Dulk, Demi Vermeulen, Rixt van der Horst en Sanne Voets in Rio de Janeiro. Het Boktlogo verkleurde meermaals, naar brons, zilver en goud. We zagen Frank Hosmar het brons in de Individuele Grade IV proef. Het zilver in dezelfde proef ging naar de Belgische Michèle George. Nicole den Dulk haalde net geen medaille in de Grade IB met haar Wallace. In de Grade II was er zilver en brons voor onze Nederlandse amazones. Demi Vermeulen nam het zilver in ontvangst en Rixt van der Horst mocht het brons mee naar huis nemen. Het team, bestaande uit Frank Hosmar, Nicole den Dulk, Rixt van der Horst en Demi Vermeulen won brons in de teamwedstrijd. V

In de Paralympische Kür op Muziek Grade III was het goud voor Sanne Voets. Hiermee voegt ze, naast de titels Europees- en Wereldkampioen, ook de titel Paralympisch Kampioen in de Kür op Muziek Grade III toe aan haar oeuvrelijst. Michèle George neemt voor België in Grade IV het goud voor de Kür mee naar huis. Brons is hier voor Frank Hosmar. In de Grade II Kür op Muziek was de zilveren medaille voor Rixt van der Horst. Demi Vermeulen eindigde hier op de vierde plaats.

Veel Bokkers vonden het jammer dat de Paralympische Spelen geen aandacht kregen op de televisie en daardoor nauwelijks te volgen waren. Wij hopen dat wij als Nieuwsredactie hier wat gaten hebben kunnen opvullen en wensen de Paralympische sporters veel succes in hun weg naar Tokyo 2020!

In de aangespannen sport zorgde het Nederlandse vierspanteam voor een gouden medaille op het WK Vierspannen wat dit jaar in Breda verreden werd. Helaas zagen we ook dat Herman ter Harmsel op datzelfde WK enorme pech had doordat één van de strengen van zijn linker voorpaard losraakte waardoor hij uitgesloten werd.

Ook werd er bekend gemaakt dat er een stop werd gezet op de controles op paardenmarkten door de dierenbescherming. "Wij kunnen de veiligheid van onze mensen niet langer garanderen" geeft Piko Fieggen van de Dierenbescherming aan. Dit gebeurde na enkele incidenten waarin handelaren agressie getoond zouden hebben jegens medewerkers van de dierenbescherming.
Afbeelding
Foto door Bokker Leo

In september was het alweer tijd voor Horse Event. Net als voorgaande jaren was Bokt aanwezig met de Bokt Lounge en diverse kennismakingsclinics en workshops. De reporters en fotografen, die Bokt elk jaar uitkiest uit vele inzendingen, hebben gezorgd voor interessante en boeiende verslagen met bijhorende foto's. Ook voorafgaand aan Horse Event werd er al veel voorwerk gedaan door de reporters en het Bokt team. Zo gingen er reporters op bezoek bij shetlandponystal het Zesspan, Showteam Nalanta en trailruiters Danielle en Stefanie van Leeuwen.

Uiteraard zijn er ook door het team van Bokt verslagen geschreven over Horse Event. Lees hier over de eerste dag en de tweede dag.

De Nieuwsredactie is in september ook in de guilty pleasure van veel Bokkers gedoken. Het artikel over My Little Pony werd dan ook veel gelezen door de Bokkers die de eerste generaties in hun bezit hadden tot de Bokkers die de huidige generatie volgen. My Little Pony is nog steeds populair. Ook dook de Nieuwsredactie in een ander paard uit het jeugdsentiment van veel Bokkers: Kos met de Snor de grote Shire uit het, inmiddels gesloten, pretpark Het Land van Ooit.

De failliete manege Rosworld in Zeijen, Drenthe werd voor 441.500 geveild. Voor een bedrijf van ruim zes hectare grond met zwemwater is dat, volgens veel Bokkers, een kleine prijs. Het bedrijf werd, qua waarde, in 2010 op ruim 1,8 miljoen euro geschat.

Afbeelding
Foto door aniek1985
September was ook de maand dat de springtopper van Jeroen Dubbeldam ter veiling aangeboden en teruggekocht werd door het SFN. In september werd er Rhinopneumonie op Texel ontdekt, interviewde Nieuwsredactielid Amanda Melanie Mouthaan, beter bekend als Bokker Snoeppig, over haar ervaringen als Grand Prix ruiter, liet Adelinde Cornelissen de droom van een ernstig ziek meisje uitkomen, had Carl Hester kritiek op het gebruik van social media, en begon Hylke Hettema met bloggen over haar leven in Egypte.

Aan het begin van september werd er geoefend voor Prinsjesdag op het strand van Scheveningen. Nieuwsredactielid aniek1985 was erbij om prachtige foto's te maken. Bokker AlwaysH blogt vanaf september voor Bokt. Ze vertelt over de uitdagingen die ze tegenkomt in het paardrijden door haar hypermobiliteit.

Oktober
In oktober, de eerste volle maand van de herfst, schreef de Nieuwsredactie een artikel over vergiftiging van paarden doormiddel van boombladeren. Met name esdoornbladeren blijven gevaarlijk voor je paard gezien zij Atypische Myopathie kunnen veroorzaken. Ook dook de Nieuwsredactie in de gevaren van ammoniak: een chemische stof dat voorkomt in urine en mest. Amanda dook in Lymfedrainage bij paarden, Nissima interviewde het Horseballteam van Manege de Boschhoeve. Ook werd er door Bokker en correspondent Banjer een artikel geschreven over de Slipjacht.

Ook was de Nieuwsredactie bij het nieuwe evenement de Museumplein Polo waar Aniek1985 een mooi fotoverslag van maakte. Naast de polo-teams die streden voor de cup waren er ook clinics van Anky van Grunsven, Tim Lips en IJsbrand Chardon te bekijken.
Afbeelding
Foto: aniek1985


In Mallorca behaalde Madeleine Witte-Vrees de voor haar op dat moment hoogste score van 74,240% en behaalde daarmee de eerste plaats in de Grand Prix met haar Cennin. Daniëlle Heijkoop werd in dezelfde wedstrijd derde met Badari. Voor hun was dit pas hun derde internationale Grand Prix wedstrijd en met deze score werden zij opgenomen in het B-Kader. Later schreef Madeleine Witte-Vrees ook de titel bij de Kür op Muziek op haar naam.

In Oktober werd ook de Military van Boekelo verreden. Tim Lips was met zijn twintig jaar oude Keyflow de beste Nederlander. Het Nederlandse Team behaalde een tweede plaats in het landenklassement. Dit deden zij door vier foutloze ritten te rijden in de cross country. Nieuwsredactielid Aniek1985 was bij de Military van Boekelo en maakte daar een uitgebreid fotoverslag van voor Bokt. Alice Naber-Lozeman nam ons mee op de rug van Coral Estate Harry Belafonte tijdens de Cross Country doormiddel van haar helmcamera. Daarnaast werd ze in Boekelo de Nederlands Kampioen Eventing.

Monty Roberts, de Paardenfluisteraar, kwam naar buiten met een verrassende uitspraak. Hij geeft aan dat Natural Horsemanship wat hem betreft niet bestaat. Ook kwam er op het CSI Cagnes-sur-Mer een einde aan het leven van Flogas Sunset Cruise, het paard van de Ierse ruiter Kevin Thornton.

Het KVTH laste meerdere keuringen af wegens een dreigende coupeerboute. Dit nadat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit eerder dit jaar constateerde dat er nog steeds staarten gecoupeerd worden terwijl er een coupeerverbod geldt in Nederland. Het KVTH is tegen de dreigende boete in beroep gegaan.

Ook startte in oktober bokker Arno8 met bloggen voor Bokt over Boogschieten te paard, kwamen er helaas zeven paarden om het leven bij een brand in Sommelsdijk, waren de Belgische Ruiters oppermachtig op de NRHA Breeders Futurity, werd de eerste Nederlandse deelnemer voor de Mongol Derby 2017 bekend gemaakt, was er een Mega Strandrit voor Friese paarden, stopte Jerich als sponsor van Adelinde Cornelissen, verhuisde de Zuidlaardermarkt naar een nieuwe locatie, werd er een uniek Paardenvleesrestaurant geopend in Eindhoven en liepen er eenhoorns door Londen.

Afbeelding
Wim Ernes Foto: Nils Boeser
November
De maand november begon gelijk met het trieste bericht dat Wim Ernes is overleden op 1 november.

Begin november ging de twee weken durende rechtszaak tegen Ger Visser van Eurocommerce van start. De zaak die hij uiteindelijk verloor. Sinterklaas en zijn paard Amerigo kwamen deze maand weer aan in ons land.November was ook de maand dat Bram Chardon met paard en wagen in de sloot belandde. De KVTH besloot deze maand om de Zeeuwse najaarskeuring af te lasten na bedreigingen. Aan het begin van de maand werd Grand Prix amazone Madeleine Witte Vrees tijdelijk uit het Olympisch kader gezet. De hengstencompetitie dressuur ging deze maand van start in Ermelo.

In november werd ook bekend dat de veulens LaVie est Belle CR en Beer de Gouden Boktveulens 2016 zijn geworden.

December
Op 1 december heeft San haar eerste blog geplaatst. Sandra gaat ons in haar blogs meenemen in haar dagelijkse praktijk van paardengedrag en -problemen en geeft ons aan de hand van praktijkverhalen tips, deelt haar inzichten en leert van een probleem een kans te maken.

Het kan jullie niet ontgaan zijn, de maand december stond voor een groot deel in het teken van Valegro. Die tijdens de Olympia Horse Show in Londen afscheid nam van de wedstrijdsport.

De rechter veroordeelde Ger visser tot 3,5 jaar gevangenisstraf en ook zijn zoon mag een jaar in de gevangenis doorbrengen. Zijn vrouw en dochter zijn vrijgesproken. In het Groesbeekse bos worden deze maand opnieuw kraaienpoten aangetroffen, De Gelderse hengst Henkie weet deze maand te winnen van zijn dressuurcollega's tijdens de tweede wedstrijd van de hengstencompetitie dressuur in Kronenberg.

Afbeelding
Voetballer Evgeniy Levchenko met Jauke Foto: Deborah Roffel

Verder word deze maand bekend dat de dood van Larissa Dumont geen misdrijf is. In december werd ook bekend gemaakt dat Rien van der Schaft de nieuwe bondscoach dressuur word en dat het contract van bondscoach eventing Martin Lips niet wordt verlengd.

Een mijlpaal in de geschiedenis van de trekpaarden was wel de uitspraak van de rechter over het couperen van de staarten. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat het op grond van de Wet dieren verboden is om gecoupeerde paarden toe te laten tot een keuring of een tentoonstelling.

De NRC interviewde Oscar over de sfeer op social media en in het bijzonder op Bokt. Hieruit blijkt dat de sfeer op Bokt eigenlijk heel goed is.

Vanaf 26 december is de nieuwe paardenserie De vloek van manege Pegasus te zien op tv. Daarin is de fries Jauke van Bokker Amable te zien. Jauke is ook te zien op de prachtige prijswinnende foto's van de Tokyo International Foto Awards 2016
Laatst bijgewerkt door Daihyo op 31-12-16 13:02, in het totaal 2 keer bewerkt
Reden: Link gerepareerd

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Ihashe
Berichten: 257
Geregistreerd: 05-04-15
Woonplaats: Son en Breugel

Re: Het nieuws op Bokt in 2016

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-17 20:34

Leuk zo'n samenvatting!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BoschA, Tazzey en 11 bezoekers