Zelf jureren op Florida's Adequan Global Dressage Festival

Moderators: Essie73, Firelight, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10902
Geregistreerd: 20-04-16

Zelf jureren op Florida's Adequan Global Dressage Festival

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-12-16 17:07 Tip de Nieuwsredactie

Bokt / Dressage News
Dressuur
Afbeelding
Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN. Foto: Aniek1985.


Deze winter kunnen bezoekers van Florida's Adequan Global Dressage Festival zelf zeven CDI's jureren vanaf de tribune. Het is een jaar nadat veel grote Europese wedstrijden een programma begonnen in te zetten om meer betrokkenheid van de fans te creëren. Het plan is om het jureren door toeschouwers al in te zetten op alle vier de WK's - die plaats vinden tussen 11 januari en 26 maart. Het doel is om ook toeschouwers via de livestream mee te kunnen laten jureren.

Het programma is bedacht door Daniel Gohlen en zijn softwareteam Black Horse in München, Duitsland. Hij werkte samen met het Duitse 5* jurylid Katrina Wüst om het freestyle-systeem te maken. Het werd vervolgens getest tijdens de WK in Omaha, in mei dit jaar. In eerste instantie dacht Gohlen dat er 10 uur programmeren voor nodig waren om het systeem te bouwen. Inmiddels zit er al meer dan 1000 uur in, om het systeem zo optimaal mogelijk te maken.

Gohlen's bedrijf is nu samen gaan werken met SAP, een Duitse software gigant die het jureren door toeschouwers al sinds 2014 aanbiedt tijdens de CHIO in Aken. Ook in Genève (Frankrijk), Salzburg (Oostenrijk), Odense (Denemarken), Stuttgart (Duitsland), Londen (Engeland), Frankfurt (Duitsland) en zelfs in Ermelo, tijdens het WK Jonge Paarden, werd het systeem al ingezet. Het WK in Salzburg in december was de eerste keer dat bezoekers via de FEI stream konden jureren.

"Het is duidelijk dat het laten jureren door toeschouwers meer betrokkenheid schept in de dressuur," zegt Daniel. "Door de samenwerking met SAP zal het makkelijker worden om de app te ontplooien."

Gohlen bedacht ook een ander computersysteem om de jurering van de freestyle transparanter te maken. De cijfers moeten in dit systeem aan een standaard voldoen, die bepaalt wordt door de moeilijkheidsgraad van de oefening. Dit systeem zal verplicht worden voor alle vier de WK's in Florida.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


420BlazeIt

Berichten: 2106
Geregistreerd: 10-12-12

Re: Zelf jureren op Florida's Adequan Global Dressage Festival

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-16 23:01

Komt daar niet veel vriendjespolitiek aan te pas dan? Of dat is toch al bij de normale jury?

Ashleytjuhh

Berichten: 6177
Geregistreerd: 24-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-16 11:10

420BlazeIt schreef:
Komt daar niet veel vriendjespolitiek aan te pas dan? Of dat is toch al bij de normale jury?


De punten van de normale jury blijven gelden :j

Dit kun je gewoon op je telefoon doen dan kun jij zelf de proef beoordelen. Zo kun je zien hoe ver jij van een 'professioneel oog' afzit.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie