Fokker Ad den Hartog overleden

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

Fokker Ad den Hartog overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-16 19:39 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, In Memoriam

De in 2002 tot ‘Fokker van het jaar’ verkozen Ad den Hartog is afgelopen zaterdag op 87-jarige overleden. Als fokker, liefhebber en verenigingsmens heeft hij veel betekend voor anderen en het KWPN.
Ad den Hartog was een markante man en een echt ‘mensen-mens’. Dat erkent ook zijn goede vriend Johan Regterschot uit Heerde, met wie hij veel samen deed op gebied van de paardenfokkerij. “Ad stond open voor iedereen en gunde een ander ook succes. Hij durfde vooruit te denken, was een echte liefhebber van sport en fokkerij en deed graag met een ander samen.” Jarenlang was Ad den Hartog voorzitter van KWPN-regio Noord-Holland en werd aansluitend als erelid benoemd. “Hij was een echte verenigingsman.”

Zijn fokkerij begon hij met de Eclatant-dochter Nina, waaruit hij de KWPN-goedgekeurde hengst Witmar Alazan (v.Amor) fokte. Deze merrie diende bovendien jarenlang als paard van Sinterklaas in Amsterdam. De meeste successen beleefde Ad den Hartog met de Lucky Boy xx-dochter Viola, die hij drachtig van Amor aankocht. “Dat werd een mooi hengstveulen en Ad dekte de merrie een jaar later opnieuw bij Amor, hij was gek van die hengst. Dit leverde opnieuw een goedgekeurde hengst op, namelijk Ditmar. Vervolgens koos Ad voor de imponerende hengst G.Ramiro Z en uit die combinatie kwam de KWPN-goedgekeurde hengst Jacomar voort”, vertelt Johan. “Ad was trouw aan mensen om hem heen. Als iets goed ging, bleef hij daarbij. Op die manier heeft hij jarenlange samenwerkingen gehad met ruiters als Eddie Brinkman, Peter Geerink, Edwin Agterhuis en Marc Houtzager.” Onder laatstgenoemde kwam Jacomar tot grote sportieve successen.
Willemijn en Herarda
Een ander paradepaardje uit de fokkerij van deze topfokker is de zeer goed fokkende Nimmerdor-dochter Herarda (uit de keur preferente prestatiemerrie Viola v.Lucky Boy xx). Deze elite sport-spr pref prest merrie staat te boek als moeder van onder meer de internationaal springende KWPN-goedgekeurde hengst Michael (v.Zeus) en NMK-kampioene, EPTM- en fokwaardetopper én internationaal springpaard Willemijn (v.Numero Uno) van Charlotte Verhagen.

Naast de paarden was Ad den Hartog ook een groot liefhebber van rode dikbilkoeien. Hij fokte jarenlang met deze koeien en bouwde ze op tot keuringswaardige dieren. “Hij was een hele positieve man, kon genieten van succes maar bleef er wel heel nuchter onder. Morgen kan het immers zo weer anders zijn. Een markante, lieve man is heengegaan. De laatste jaren waren moeizaam voor zowel zijn vrouw, familie als vrienden”, aldus Johan Regterschot. Aanstaande vrijdag wordt Ad den Hartog in besloten kring begraven.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


NatasjavE

Berichten: 30734
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Fokker Ad den Hartog overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-16 21:00

Heel veel sterkte voor familie en vrienden.

Witmar Alazan was een hengst die is ingezet voor de Gelderse fokkerij.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

Elisa2

Berichten: 24705
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Fokker Ad den Hartog overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-16 08:25

Respectable leeftijd behaald en een mooie fokkerij nagelaten..sterkte voor de nabestaanden.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

mbkaatje
Berichten: 8664
Geregistreerd: 07-12-05
Woonplaats: Alkmaar

Re: Fokker Ad den Hartog overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-16 11:56

Ach meneer Den Hartog overleden. Hele aardige man, voor iedereen. En inderdaad hij heeft mooie fokkerijsuccessen gehaald.

Veel sterkte aan de nabestaanden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Texas02 en 6 bezoekers