Reglementswijzigingen Para-Dressuur per 1 januari 2017

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9844
Geregistreerd: 20-04-16

Reglementswijzigingen Para-Dressuur per 1 januari 2017

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-16 15:33 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KNHS
FEI, Parasport, Dressuur


Eind november zijn de reglementswijzigingen van de FEI goedgekeurd tijdens de General Assembly in Tokyo. Deze wijzigingen gaan in per 1 januari 2017. Voor de nationale para-dressuurwedstrijden volgt de KNHS op sporttechnisch gebied de FEI-regels. Dat betekent dat ook nationaal deze wijzigingen ingaan per 1 januari 2017. De belangrijkste wijzigingen worden hieronder kort toegelicht.

1. Nieuwe grade-indeling:
De FEI heeft besloten om de grade-indeling aan te passen. Dit was IA, IB, II, III en IV en dit wordt per 1 januari 2017 I, II, III, IV en V. Ben je geclassificeerd in een grade van het aangepast sporten, dan start je per 1 januari in je nieuwe grade. De FEI heeft alleen de naam van de grade aangepast, dus ruiters gaan één op één over in hun nieuwe grade.

Per 1 januari 2017 gelden de volgende grades:
Grade I (voorheen IA)
Grade II (voorheen IB)
Grade III (voorheen II)
Grade IV (voorheen III)
Grade V (voorheen IV)

2. Nieuwe dressuurproeven
De FEI heeft de gradeproeven van de para-dressuur volledig herzien. Deze proeven kun je downloaden op de FEI-website.

De proeven bevatten een aantal nieuwe onderdelen, daarnaast zijn er nieuwe verplichte onderdelen in de küren op muziek. De strafpunten bij een vergissing in de proef zijn herzien. Met ingang van het nieuwe reglement zal, net zoals op de internationale wedstrijden wordt gehanteerd, de eerste vergissing in de proef 0.5 % aftrekpunten van de totale score opleveren, de tweede vergissing 1% en de derde vergissing betekent uitsluiting.

Begin 2017 worden de para-dressuurjuryleden bijgeschoold voor zowel de reglementswijzigingen als de nieuwe proeven.

3. Technische commissie para sport
Op 1 december 2016 kwam de Technische Commissie Para Dressuur onder leiding van Hanneke Gerritsen bijeen. De Technische Commissie heeft de wens uitgesproken om naast de dressuurproeven van de FEI ook de instroom van de wedstrijdsport te ontwikkelen. Deze ideeën worden uitgewerkt en voorgelegd aan het KNHS-bestuur.

Daarnaast heeft de Technische Commissie het voorstel gedaan om het samenvoegen van de verschillende grades in een klassement verder uit te breiden om het voor organisaties makkelijker te maken om ook para-dressuurrubrieken te laten verrijden voor een klein deelnemersveld. Dit voorstel betreft een toevoeging in het Algemeen Wedstrijdreglement en zal voorgelegd worden aan de Ledenraad. De wijzigingen in het algemeen Wedstrijdreglement gaan op 1 april in.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Benfan, Eilish, Gaabje, greendragon, Iepoetjuh, Kinke, Loe_Loe, loowny, Sorriso, Stybba, Vivat, Westhof en 24 bezoekers