Topsportgelden 2017+ toegekend door NOC*NSF

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

Topsportgelden 2017+ toegekend door NOC*NSF

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-12-16 16:19 Tip de Nieuwsredactie

KNHS / NOC*NSF
KNHS

Het NOC*NSF heeft op 5 december op Papendal een toelichting gegeven op de aan de topsportbonden voor 2017 toegewezen middelen. Deze toewijzingen zijn gebaseerd op de gedetailleerde investeringsplannen van de sportbonden voor 2017 − 2020. In totaal stelt NOC*NSF de sportbonden en topsportcentra in 2017 € 25 miljoen ter beschikking. Deze toekenning is o.a. mogelijk gemaakt door de extra 10 miljoen die minister Schippers op haar VWS-begroting voor topsport van het kabinet heeft mogen toevoegen.

Ook voor de komende periode stelt NOC*NSF middelen aan sportbonden ter beschikking om hun topsportinvesteringsplannen uit te kunnen voeren. Voorwaarde daarbij is dat deze bonden zelf minimaal 30 procent van de investeringskosten voor hun rekening nemen. Ook moeten de bonden beschikken over een  inhoudelijk goed onderbouwd topsport- en talentenprogramma, fulltime bondscoaches, bewezen successen op een mondiaal podium en kansrijk zijn voor 2018 en 2020.  De middelen die worden verstrekt zijn afkomstig van de Nederlandse Loterij, VWS en het Nederlandse bedrijfsleven. Net als vier jaar geleden mogen opnieuw 33 bonden, waaronder de KNHS, op steun rekenen en is het aantal topsportprogramma’s daarbinnen uitgebreid van 55 naar 62. 
Paardensport

Voor de topsport- en talentenprogramma’s van de KNHS is voor 2017 €1,18 miljoen toegekend, ten opzichte van €1,1 miljoen in 2016. “Ons uitgebreide investerings- en meerjarenbeleidsplan Topsport is goed beoordeeld door het NOC*NSF,” zegt Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS. “We hebben circa 6,5% meer budget ten opzichte van 2016. Daar zijn we tevreden mee. Het budget van Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) kan na een forse bezuiniging in 2016 weer wat omhoog. Daarnaast hebben we nu ruimte om in de dressuur, net als bij het springen en de eventing, een tweede jeugdbondscoach aan te stellen. Voor de disciplines springen, eventing en para-dressuur blijven de budgetten nagenoeg gelijk aan 2016”.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: elske_, Facebook, MRIIIS, Petpa, swartbeessie, zwanepol en 15 bezoekers