Sterk optreden Nederlandse Para-combinaties in Roosendaal

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 3590
Geregistreerd: 20-04-16

Sterk optreden Nederlandse Para-combinaties in Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-16 19:18 Tip de Nieuwsredactie

*KNHS
Afbeelding
Nicole den Dulk Foto: KNHSBij de doordeweekse internationale para-dressuurwedstrijd in Den Goubergh in Roosendaal stonden Nederlandse combinaties zeven keer bovenaan. Nicole den Dulk was met drie zeges oppermachtig in grade 1a/b. Lotte Krijnsen volgde met twee overwinningen in grade III. Annemarie Roling en Glasten Krapels wonnen ieder een keer in hun grade.

Nicole den Dulk won met Bubbles (v.Fidertanz) in de gecombineerde grade 1a/b drie keer met mooie percentages. In de Kür op Muziek was deze met 73.167 het hoogst. Ook in de individuele proef plaatsen de juryleden Nicole bovenaan met ruim 71 procent. Jeannette Wolfs zat als jurylid tijdens de Kür op Muziek bij de letter E: “Nicole vormt met Bubbles een fijne combinatie. Het zag er gewoon goed uit. Een nette Kür, fijn in de aanleuning en mooi constant lekker voorwaarts gereden.”
Nicole kreeg in Roosendaal concurrentie van vier Russische deelnemers die ze ook in de openingswedstijd, de teamtest, met 69.267% achter zich liet.

Lotte Krijnsen begon op maandag met de winst in grade III met Rosenstolz (v.Rotspon) en deed dat dunnetjes over in de Kür op Muziek. In de individuele proef bezetten ze plaats drie. “Lotte had Rosenstolz er in de Kür nog beter aan staan dan de eerste twee dagen. Hij was losser door het lichaam en mooier in de oprichting. In de contragalop hadden ze een fout in de proef, maar de basis was heel goed voor elkaar en daardoor konden ze zich een foutje permitteren”, vertelt Wolfs.

Met haar paard Zarienta (v.Sir Sinclair) deed Krijnsen het in de individuele proef beter door als tweede te eindigen achter Glasten Krapels met de vos Wisconti (v.Wolkenstein). Glasten bezette over drie dagen alle treden van het podium. In de teamtest op maandag werden ze tweede, in de Kür op Muziek derde.

Annemarieke Roling-Nobel en Doo Schufro (v.Dr Doolittle) begonnen goed door de teamtest in Grade II te winnen. Dinsdag plaatsten de juryleden de combinatie als tweede achter de Deense winnaar Thobias Thorning, die ook de afsluitende Kür op Muziek naar zijn hand zetten Roling werd hierin vierde.

Over het niveau van de wedstrijd was Jeannette Wolfs tevreden. “Nicole stak er in grade Ia/b echt bovenuit. In grades II en III hebben we fijne combinaties gezien, die niet veel voor elkaar onder deden.”


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _veerle, akishino, Breumelhoff, Damned, DarkCupid, Gini, Julia_, karlli, liekec, lotthje, MelissaV, Mkango, Rossfechten, TurboDi, weslyjune, YvonneSA, zorah en 18 bezoekers