Drie nieuwe hengsten voor Stoeterij Zangersheide

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9844
Geregistreerd: 20-04-16

Drie nieuwe hengsten voor Stoeterij Zangersheide

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-16 16:53 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Stoeterij Zangersheide
Afbeelding
Marco Kutscher met Cornet Obolensky. Foto: Wikimedia Commons.


Stoeterij Zangersheide heeft maar liefst drie hengsten met afstamming van Cornet Obolensky aangekocht.

De eerste, Columbus Z, werd op dinsdag gekeurd voor het Westfaalse Verband en is een rechtstreekse zoon van de Olympische schimmelhengst Cornet Obolensky. Zijn moeder, Beirut, is een merrie van Baloubet du Rouet die zelf actief was op 1m50 niveau onder Kathrin Müller.

De tweede, Cornet’s Fire Z, werd Premie-hengst tijdens de Westfaalse hengstenkeuring. De mooie bruine lijkt in zijn springen een kopie van zijn vader Comme Il Faut en voert maar liefst twee keer het bloed van Cornet Obolensky in zijn pedigree. Een keer via zijn vader, maar ook zijn grootmoeder Charmonie is een dochter van Marco Kutscher’s topper.

De derde nieuwe ster voor Zangersheide is de indrukwekkend springende Cool Crack Z. Deze donkerbruine hengst is een zoon van Marcus Ehning’s wereldbeker-winnaar Cornado NRW. Zijn moeder is een dochter van Cassini II en gaat daarna terug op het geliefde Westfaalse bloed van Pilot.

“Na de Darco-zoon Darco For Fun Z die we vorige week in Oldenburg aankochten zijn we zeer tevreden onze collectie te kunnen uitbreiden met deze drie hengsten. Het zijn stuk voor stuk bijzonder beloftevolle paarden die atletisch gebouwd zijn, voldoende bloed hebben en zeer goed springen,” aldus Judy Ann Melchior, “onze fokkers verwachten van ons dat wij hen het meest interessante en commerciële sportbloed aanbieden. Met een Cornet-zoon uit een Baloubet du Rouet merrie die zelf internationaal gesprongen heeft, een machtig springende Cornado en een Comme Il Faut die een kopie van zijn vader kon zijn denk ik dat we in dit geval zeker in ons opzet geslaagd zijn”.

Columbus Z, Cornet’s Fire Z en Cool Crack Z zullen aan het grote publiek voorgesteld worden tijdens de Open Dagen van Stoeterij Zangersheide.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aniek23, BlogBeat, Borisje, Eefje_Sammy, Freekfuchs, Kooiker03, Laura123, lazy, ljongema, Maura_bras, Pluisje1998, pluklief, Reusje0504, Typhoon, Vivat, VuurVleugels, xYaartje, yvje86 en 18 bezoekers