OM eist vier jaar cel tegen Ger Visser

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9877
Geregistreerd: 20-04-16

OM eist vier jaar cel tegen Ger Visser

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-16 14:19 Tip de Nieuwsredactie

Financieel Dagblad
Afbeelding
London, één van de voormalig springpaarden van EurocommerceVan vastgoedtycoon met twaalf Ferrari’s en 135 springpaarden tot bajesklant. Die loopbaanstap acht het Openbaar Ministerie (OM) passend voor voormalig Eurocommerce-topman Ger Visser. Ook zijn vrouw en twee kinderen moeten de cel in, vindt het OM. Het viertal is volgens justitie schuldig aan faillissementsfraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Voor de rechtbank in Almelo hoorde Visser maandag vier jaar gevangenisstraf eisen door officier van justitie Wim Bollen van het in fraudebestrijding gespecialiseerde functioneel parket van het OM. Vissers’ echtgenote Patricia Visser-Vroklage moet van de aanklager 24 maanden onvoorwaardelijke celstraf uitzitten. Tegen zoon Ger Visser junior eist het OM 12 maanden cel en tegen dochter Kristel 10 maanden.

Visser is de grote man achter Eurocommerce. Dit bedrijf heeft in vier decennia 750 kantoren in Nederland gebouwd. Op het hoogtepunt, vlak voor het uitbreken van de wereldwijde kredietcrisis, had Eurocommerce een balans van 1 miljard euro. Bij negen banken had het vastgoedbedrijf ruim 700 miljoen euro schuld. Volgens het OM ging Eurocommerce vooral ten onder doordat de financiers het vertrouwen in topman Visser verloren. Aanvankelijk was de belangrijkste financier, Rabo-dochter FGH, vast van plan om Eurocommerce door de kredietcrisis heen te slepen. Maar nadat Visser eind 2011 aan FGH-topman Peter Keur telefonisch had opgebiecht dat hij met vervalste huurcontracten financiering binnensleepte, was er volgens het OM geen houden meer aan. Rabo, SNS Reaal, bouwbedrijf Wessels, de gemeente Almere en de Rijksgebouwendienst deden achter elkaar aangifte tegen de vastgoedtycoon van valsheid in geschrifte.

Volgens het OM had Visser privé een schuld van 48 miljoen euro bij zijn eigen onderneming. Dat kwam onder meer door de stal met peperdure springpaarden, 'een uit de hand gelopen hobby van de familie Visser'. Daarnaast had Visser, die met zijn volledige naam in de publiciteit wil, ook nog eens privé een borgstelling van 30 miljoen euro aan ABN Amro afgegeven.

Toen het kaartenhuis van Eurocommerce in 2012 ineen stortte omdat de banken hun handen van het concern aftrokken, toonde Visser zich volgens het OM 'een slecht verliezer'. Met kunst- en vliegwerk onttrokken de leden van het gezin Visser volgens de aanklager voorafgaand en na het faillissement miljoenen aan de boedel van Eurocommerce. Een van die trucjes is volgens het OM dat Visser en zijn vrouw met een geantidateerd contract de echtgenote een winstdeling in Eurocommerce toeschoven. In werkelijkheid zijn ze onder huwelijkse voorwaarden getrouwd, stelt de aanklager. Het onderhandse winstdelingscontract is eerder dit jaar al door de civiele rechter als niet rechtsgeldig terzijde geschoven. Daardoor is bijvoorbeeld de privé-woning volgens het OM ten onrechte aan de echtgenote toebedeeld. Het OM verwijt de zoon vooral dat hij heeft meegewerkt aan het te goedkoop onttrekken van de paardenstal aan de boedel van Eurocommerce. Daarmee heeft de zoon de schuldeisers van Eurocommerce voor miljoenen benadeeld, betoogt het OM. De dochter van het echtpaar Visser wordt door het OM onder meer verweten dat zij voor 1 euro eigenaar werd van hotel-restaurant De Roskam in Gorssel. Die horecagelegenheid zou miljoenen meer waard zijn geweest. Achter de acties herkent het OM de sturende hand van vader Visser. Maar hij heeft dit allemaal niet kunnen doen zonder de nauwe en bewuste samenwerking met zijn gezinsleden. "Zij zaten in het complot", aldus de aanklager. Bij huiszoekingen eind 2013 bij de gezinsleden vond de Fiod onder meer 368.900 euro aan contanten bij de dochter in de kluis, 21 valse huurcontracten van Eurocommerce bij vader Visser en een goudstaaf in de diepvries bij moeder Visser.

Volgens de aanklager was het al jaren overduidelijk voor Visser dat zijn vastgoedconcern op de klippen zou lopen. Hij wijst er op dat de kasstroom in 2007 van Eurocommerce 76 miljoen euro negatief was en in 2009 maar liefst 163 miljoen euro negatief. "Alsof je met een racewagen naar de afgrond rijdt. Eurocommerce was een kaartenhuis gebouwd op drijfzand. De storm genaamd kredietcrisis woei het kaartenhuis om."

Het gezin Visser was volgens de aanklager gewend geraakt aan een 'groots en luxueus leven'. De procesopstelling en de beschuldigingen van Visser aan zijn bankiers noemt de officier beneden alle peil. "Visser is mijlenver over de schreef gegaan." De schade die hij heeft aangericht, raamt het OM op tientallen miljoenen euro’s. Met ingang van woensdag is het woord aan de verdediging. Duidelijk is al dat de advocaten voor de meeste verdenkingen tegen hun cliënten vrijspraak zullen bepleiten. De rechtbank verwacht 16 december uitspraak te doen.

Gerelateerde berichten:
[VN] Visser junior verkocht Eurocommerce dood paard
[VN] Ger Visser: "Misdadige behandeling van London na verkoop"
[VN] Rechtszaak Ger Visser van Eurocommerce van start
[VN] Artrose bij Glock's London niet gemeld tijdens verkoop
[VN] Stal Eurocommerce geveild voor bijna twee miljoen euro
[VN] Springpaard London verkocht voor 8,6 miljoen euro - update
[VN] Glock koopt London en behoudt Schröder als ruiter - update
[VN] Olympisch paard London mag worden geveild
[VN] Rabobank eist paarden van Eurocommerce
[VN] Gerco Schröder spant kort geding aan tegen Rabobank
[VN] Nieuwe ontwikkelingen in zaak Eurocommerce
[VN] Paard London in beslag genomen
[VN] Ger Visser van Eurocommerce verdacht van fraude

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Monnie_

Berichten: 2701
Geregistreerd: 28-02-06

Re: OM eist vier jaar cel tegen Ger Visser

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 14:47

Veel beter dan een aflevering GTST.

Zenith Florence ZZ Licht +1

On the low but the yacht got a triple deck

Mayasfrenk

Berichten: 1258
Geregistreerd: 23-09-10
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 15:07

Echt hè. ... heb trouwens naar aanleiding van deze rechtszaak de documentaire over het paard Londen terug gekeken. Ook echt een aanrader! !!

De slag om Londen het die

pol1
Berichten: 3832
Geregistreerd: 05-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 15:19

Monnie_ schreef:
Veel beter dan een aflevering GTST.


Gtst is er niks bij :D

LinsxDot
Berichten: 2927
Geregistreerd: 31-12-04
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 16:46

Mayasfrenk schreef:
Echt hè. ... heb trouwens naar aanleiding van deze rechtszaak de documentaire over het paard Londen terug gekeken. Ook echt een aanrader! !!

De slag om Londen het die

Van npo bedoel je die van 59 minuten? Dan ga ik die is kijken hihi

bigone
Berichten: 33754
Geregistreerd: 03-08-09

Re: OM eist vier jaar cel tegen Ger Visser

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 16:51

Tja, vier jaar brommen en dan van alles verlost??? Dan levert een jaartje zitten hem miljoenen op. Ik ga er niet van uit dat de familie achter de tralies gaat, misschien dat rijke familieleden wel inspringen of anders zal hij wel zwak,ziek en misselijk worden.

Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Kierkegaard.

cp112

Berichten: 14295
Geregistreerd: 08-03-05
Woonplaats: Zuidwolde (Drenthe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 17:57

bigone schreef:
Tja, vier jaar brommen en dan van alles verlost??? Dan levert een jaartje zitten hem miljoenen op. Ik ga er niet van uit dat de familie achter de tralies gaat, misschien dat rijke familieleden wel inspringen of anders zal hij wel zwak,ziek en misselijk worden.
Die schuld wordt niet weggepoetst als hij zitten moet. Dat blijft gewoon staan natuurlijk.

Stal van 't Heideveld
' t Heideveld Horse Transport. Paardentaxi en internationaal transport.

Foreverkliek

Berichten: 1306
Geregistreerd: 24-07-15
Woonplaats: Naast Twix

Re: OM eist vier jaar cel tegen Ger Visser

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 19:23

Een goudstaaf in de vriezer gevonden _O- mijn dag is weer goed!

i am the black furred cat, no evil is within, i am the same as other cats, underneath my skin, please help me to dispel, this black myth i bear, not just for me i pray, but for black cats everywhere - in loving memory of doerak

Mayasfrenk

Berichten: 1258
Geregistreerd: 23-09-10
Woonplaats: Emmen

Re: OM eist vier jaar cel tegen Ger Visser

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 20:26

Ja die bedoelde ik. Ha ja doe mij ook maar zo'n vriezer! ! ( met inhoud natuurlijk)

xxCYNNxx

Berichten: 5232
Geregistreerd: 06-07-11
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-16 00:57

Monnie_ schreef:
Veel beter dan een aflevering GTST.ik zat al te denken; lijkt wel alsof ik het script lees van een of andere matige hollywood film...vooral de goudstaaf in de vriezer deed me het uitproesten van het lachen _O- : Dallas met een vleugje 'my name is Earl' :D

A life without passion is like dancing to no music
Paulina - Ixion x Bravour jun 1997 - 7 nov 2016
TROY 26-4-1998- 10-8-2011 mn trouwe meissie RIP
Goliath - Gracio ( Gzhat x Ixion) x Casanova Boy endurance klasse 1 + 2.....41 goedgekeurde km's

Sammyoo

Berichten: 4750
Geregistreerd: 31-12-05

Re: OM eist vier jaar cel tegen Ger Visser

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-16 17:41

Ik moet het nog zien dat Visser een lange gevangenisstraf wordt opgelegd en dat die dan ook ten uitvoer wordt gelegd..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers