Eventing: succesvol KNHS kampioenschap M & Z in Bathmen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14010
Geregistreerd: 20-04-16

Eventing: succesvol KNHS kampioenschap M & Z in Bathmen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-16 11:44

KNHS


Later dan oorspronkelijk gepland werd zaterdag in Bathmen het KNHS kampioenschap Eventing verreden voor de klassen M en Z paarden. Reden voor dit uitstel was het feit dat de wedstrijd in Leidschendam eerder dit jaar vanwege de weersomstandigheden geen doorgang kon vinden. Onder ditmaal uitstekende weersomstandigheden kregen de combinaties in de kampioenschapsklassen een zeer mooi, maar tevens pittig crossparcours voorgeschoteld. In beide klassen was er een goed gevulde startlijst, waardoor er een aantal deelnemers in de klasse M op vrijdag hun dressuurproef moesten rijden.

In klasse Z kwamen in totaal 26 combinaties aan de start. Nicoline Speet reed met Zerenia een uitstekende dressuurproef met een score van 37,7 strafpunten en leek daarmee een serieuze kandidaat voor het podium. Echter een balk in het springparcours en twee ongehoorzaamheden in de cross deden haar ver terugzakken in de eindklassering.
De nummer twee na dressuur, Wouter Mosselman met Wisconsin S.M. Prison, bleef na de drie onderdelen op zijn dressuurscore van 43,7 strafpunten en werd hiermee kampioen in de zwaarste klasse.

"Het was een mooie maar pittige cross en mijn paard heeft mij op verschillende momenten wel geholpen. Met name de combinatie met de opsprong het bos uit was een lastige hindernis" aldus Mosselman. Voor de ruiter uit Elst is dit kampioenschap een mooie afsluiting van het eventingseizoen. Deze combinatie maakte dit jaar hun debuut op internationaal niveau en behaalden hierbij een uitstekende vierde plaats in de CCI1* in Varsseveld.

Willemina van der Goes-Petter die met haar Ekino in Varsseveld nog voor Mosselman eindigde, moest genoegen nemen met een trede lager op het podium. Als laatste start van de dag reed zij een ijzersterke cross en was één van de in totaal drie combinaties die binnen de optimale tijd wisten te finishen.

De derde plaats was voor Shirley Scholten die met The Diamond Queen dit jaar haar internationale debuut maakte bij de senioren met meteen een mooie zevende plaats in de CCI1* in Hünxe (GER).
Deborah Gerrets had met Corvet in de cross slechts zeven seconden langer nodig dan Shirley Scholten en verspeelde daarmee haar podiumplaats en werd uiteindelijk vierde.

Bij de M paarden was er wederom eremetaal weggelegd voor een Mosselman. Dit keer was het broer Koen met Wall Street die het brons ten deel viel. Joanne Spliethof en Dansa die als tweede eindigde, gingen na dressuur met een zeer klein verschil aan de leiding, maar tikte tijdens het springparcours één balk uit de lepels. Dit was net genoeg voor de nummer twee na dressuur, Linda de Vries met Verginius van Kairos, om de leiding over te nemen en daarmee het kampioenschap op haar naam te schrijven.

Ook in deze rubriek bleek het lastig om zonder tijdfouten te finishen. Van de 37 starten wisten slecht 5 combinaties in de cross dubbel nul te rijden. Iris Lambrichs was met Arista S3 Warempel weliswaar een van deelnemers zonder tijdfouten in de cross, maar acht strafpunten in het springparcours deden haar net naast het podium belanden.

Uitslag Z paarden:
1. Wouter Mosselman Wisconsin S.M. Prison - 43,7
2. Willemina van der Goes-Petter - Ekino - 54,3
3. Shirley Scholten - The Diamond Queen - 54,8
4. Deborah Gerrets - Corvet - 55,2
5. Nick Brussee - Ulfonso - 55,5

Uitslag M paarden:
1. Linda de Vries - Verginius van Kairos - 45,2
2. Joanne Spliethof - Dansa - 49,9
3. Koen Mosselman - Wall Street - 52,4
4. Iris Lambrichs - Arista S3 Warempel - 53,1
5. Stephan Hazeleger - Captain Suarez - 53,5

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


CalvinenGino

Berichten: 3482
Geregistreerd: 25-09-09
Woonplaats: Berg aan de Maas, Zuid-Limburg

Re: Eventing: succesvol KNHS kampioenschap M & Z in Bathmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-16 20:42

Leuk artikel :)
Iris Lambrichs hier ;)
Helaas idd met 7% jury verschil en net 1 ruiterfout te veel in het gewone parcour. Wat mij de das heeft omgedaan.
Maar ach, toch trots op mijn paard die zo goed dit seizoen gelopen heeft :)

Calvin :o Vooraltijdmijnnummer1 // Dr: B+1 Spr: L+12 //
Warempel :o // Dr: B+20 L1+25 L2+27 M1+11 M2+12 Z1+22 Z2+18 ZZ-L+3 :D // Spr: B+15 L+7 // SGW: B+4 L+13 M+24 CIC*+2 :D
Vino Terma :o // Dr: M1+29 M2+10 Z1+10 Z2+1 // Spr: L+15 M // SGW: B+4 L+5

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Hjartje, MyWishMax, Sab1685 en 5 bezoekers