Megascore voor Adelinde en Henkie in hengstencompetitie

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9172
Geregistreerd: 20-04-16

Megascore voor Adelinde en Henkie in hengstencompetitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-16 13:08 Tip de Nieuwsredactie

bokt / kwpn / adelinde cornelissen


Gisteren werd de eerste wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders Paard verreden op het KNHS-centrum in Ermelo. Er kwamen twee combinaties in de baan. Adelinde Cornelissen beet het spits af samen met Henkie (Alexandro P x Upperville) in de klasse L.
“We hebben hier een superverzorgd optreden kunnen zien van Henkie. Adelinde had deze hengst van begin tot einde onder controle, op een kleine misser in de middendraf na, wat ze keurig oploste. Qua bespiering heeft Henkie zich geweldig ontwikkeld. Stappen deed hij zuiver, ruim en actief met veel lichaamsgebruik. Hiervoor kreeg hij een 9.5. In draf toonde hij een mooi opwaarts beeld, veel elasticiteit en een expressief gebruik van het voorbeen. Hierbij zou hij zijn achterbeen soms nog even meer onder het lichaam kunnen brengen. Deze gang leverde hem een 9 op. De galoppade was uit het boekje: mooi opwaarts, echt gedragen en met een fraaie cadans. Ook hier kreeg hij een 9.5 voor. Henkie liet zich gedurende de hele proef goed bewerken en toonde veel inzet en looplust. In totaal kreeg hij van ons 92 punten. Een hoge score, maar als iets goed is, moet je als jury ook durven punten.” aldus juryvoorzitter Reijer van Woudenbergh.

Als tweede starter kwam Sabrina Melotti in de baan met de palomino hengst Edmundo (Upperville x Modern). De combinatie start momenteel succesvol in de Z1-dressuur en kwam hier ook aan start in de klasse Z. Ze behaalden een totaalscore van 78 punten.
“Stappen deed deze hengst voor een 8, met voldoende ruimte en opvallend veel tact. Zijn draf leverde hem een 7.5 op. Hij draafde in een mooie houding, met een goede buiging, maar zou daarin zijn achterbeen wat sneller weg kunnen zetten. In de galoppade zagen we een opwaarts en gedragen beeld. Ook hiervoor behaalde hij een 8. In het algemeen zou hij in de verruimingen iets meer mogen loslaten in zijn lijf. Duidelijk te zien was, dat hij over een fantastische instelling beschikt. Hij toont zich gretig in het werk en heeft altijd zijn oren er op staan. Hij is in mijn ogen heel bruikbaar voor de Gelderse fokkerij.” aldus Reijer van Woudenbergh.

De tweede wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders Paard vind plaats op 23 november in Ermelo.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Electra63

Berichten: 16023
Geregistreerd: 11-11-08

Re: Megascore voor Adelinde en Henkie in hengstencompetitie

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-16 00:03

Mooie reclame voor het Gelders Paard !

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Retjethorse, x_janss en 6 bezoekers