Bokt.nl • Engelse bestraft na extreme vorm van verwaarlozing
Pagina 1 van de 1

Engelse bestraft na extreme vorm van verwaarlozing

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-16 15:18
door Nieuwsredactie
Bokt.nl / www.horseandhound.co.uk


De Engelse Rebecca McEvoy verwaarloosde vijf arabieren dusdanig ernstig, dat haar onder meer een verbod is opgelegd van vijf jaar om paarden te houden.

In januari dit jaar werden in twee stallen in de omgeving van Newark vijf uitgemergelde paarden aangetroffen door de RSPCA. Een van de paarden lag meer dood dan levend in een stal, omringd door drie soortgenoten in slechte conditie. In de stal ernaast stond nog een uitgehongerd paard met een groot abces bij een voorbeen en een luizeninfectie. De stallen waren extreem vies en donker. De paarden hadden beschikking over water, maar niet over voer of schone bodembedekking.

De 38-jarige vrouw kreeg 4 weken gevangenisstraf, met een jaar uitstel, een taakstraf, een boete van 80£ en de doorberekende kosten van de RSPCA à rato van 250£. Ook mag ze gedurende vijf jaar geen paarden meer houden.

Bransby Horses heeft de arabieren opgevangen en tracht, na een maandenlang herstel van de langdurig verwaarloosde paarden, een nieuw huis voor de dieren te vinden.

Re: Engelse bestraft na extreme vorm van verwaarlozing

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-16 15:20
door Lusitano
wat een ontzettend lage straf voor zulke ernstige verwaarlozing....

Re: Engelse bestraft na extreme vorm van verwaarlozing

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-16 15:24
door Shirley
Nou, inderdaad!

Zou de kosten van het opknappen en verzorgen van die arme stumpers op zijn minst ook op haar verhalen...dan komt ze niet weg met £250 :n

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-16 15:27
door jojoleinee
Hoe kun je.
Wat een lage straf als dit echt alles is. Ik denk niet dat de vrouw met deze straf echt heel erg afgeschrokken wordt om dit nog een keer te doen. -O-