Hoorzitting in december over coupeerbeleid KVTH

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9141
Geregistreerd: 20-04-16

Hoorzitting in december over coupeerbeleid KVTH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-16 14:38 Tip de Nieuwsredactie

KVTH
Afbeelding
Foto door AmandaOp 12 oktober j.l. gelastte de KVTH een aantal keuringen af wegens een dreigende dwangsom door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) van 15.000 euro voor het negeren van het coupeerverbod. De NVWA constateerde eerder dit jaar tijdens tentoonstellingen dat bij een aantal trekpaarden de staart is gecoupeerd, zonder dat daarvoor een diergeneeskundige noodzaak bestaat. De KVTH vroeg hierop een voorlopige voorziening aan bij de rechter om de last onder dwangsom op te schorten tot er een definitieve uitspraak van de rechtbank zou zijn.

Op 21 oktober was deze zitting van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in de zaak tussen de Staatssecretaris van Economische Zaken (de NVWA handelt namelijk onder verantwoordelijkheid van deze Staatssecretaris) en de KVTH met betrekking tot het coupeerbeleid. Tijdens deze zitting is de voorlopige voorziening echter niet aan de orde geweest. Ook is er niet inhoudelijk ingegaan op het coupeerbeleid. Het CBb en beide partijen hebben alleen afspraken gemaakt omtrent de te volgen procedure. Daarbij is gekozen voor een kort traject, zodat er op korte termijn definitief duidelijkheid bestaat aangaande de juridische mogelijkheden met betrekking tot het ingrepenbesluit. De KVTH heeft hierdoor het verzoek voor een voorlopige voorziening ingetrokken.

Er is dus geen uitspraak geweest van de voorzieningenrechter. Met alle partijen is overeengekomen om op korte termijn duidelijkheid te creƫren aangaande het toelaten van paarden op keuringen, tentoonstellingen en/of evenementen, die in het buitenland een in Nederland verboden ingreep hebben ondergaan. Concreet is er afgesproken, dat de Staatssecretaris zijn argumentatie uiterlijk 28 oktober 2016 op schrift zal stellen en vervolgens naar het CBb en de KVTH zal sturen. De KVTH heeft vervolgens twee weken de tijd om hier inhoudelijk op te reageren. Vervolgens zal er rond 1 december een hoorzitting plaatsvinden voor het CBb, waar beide partijen de mogelijkheid krijgen hun standpunt verder toe te lichten. Kort daarna mag een definitieve uitspraak worden verwacht. Tot er, begin december, in deze procedure een uitspraak is gedaan, organiseert de KVTH geen keuringen. Zodra de uitspraak is gedaan, zullen nieuwe data voor de uitgestelde keuringen van Limburg, Gelderland en Noord-Brabant worden gezocht.

Gerelateerde berichten
[VN] Handhaving tentoonstellingsverbod gecoupeerde paarden
[VN] Keuringen KVTH afgelast na dreiging coupeerboete *UPDATE*

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Anoniem

Re: Hoorzitting in december over coupeerbeleid KVTH

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-16 20:46

Zou er nu dan eindelijk eens iets gaan veranderen en de mazen in de wet worden gedicht..........

jorika1986

Berichten: 5217
Geregistreerd: 10-10-11
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-16 04:48

Hopelijk wel Gloa!

Brendabeumer

Berichten: 47
Geregistreerd: 23-02-07

Re: Hoorzitting in december over coupeerbeleid KVTH

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-16 16:26

Inderdaad, het zou mooi zijn als dit eindelijk eens voorbij is.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: akishino, BLEXBot, Freekieee, gertje76, meggiemeg, Thrive en 19 bezoekers