Pavo Cup-topper Ho Timeless Good succesvol bij IBOP

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9141
Geregistreerd: 20-04-16

Pavo Cup-topper Ho Timeless Good succesvol bij IBOP

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-10-16 13:36 Tip de Nieuwsredactie

KWPN


Regio-inspecteur Dirk Reijne – samen met Marcel Beukers het juryteam vandaag – kijkt met grote tevredenheid terug op de IBOP vandaag in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Van de twaalf dressuurpaarden slaagden er negen, waarvan vier met totaalcijfers van 80 punten of hoger. De vijf springpaarden, waarvan er vier slaagden, vormden een nette groep paarden zonder echt uitschieters te kunnen aanwijzen. Reijne: “We hebben zeer prettig kunnen keuren in deze mooie rustige accommodatie, waar de paarden zich altijd heel goed laten zien. Ik denk dat we heel positief mogen zijn over de uitslag vandaag.”

‘De klapper van de dag’, in de woorden van Reijne, was Ho Timeless Good R-E (Fürst Romancier uit Timeless Good elite sport-dr sport-spr v.Goodtimes, fokker J. Rendering uit Vlagtwedde) van C. Heemskerk uit Rijnsburg die 89 punten kreeg. “Alleen voor de galop kreeg zij een 8,5, voor de overige onderdelen een 9. Echt een heel fijn paard met veel uitstraling en een heel mooi front met een lange, gewelfde hals die ze ook in beweging heel goed gebruikt. Ze is zeer lichtvoetig en heeft heel veel souplesse. Daarnaast heeft ze een heel goede beentechniek en het werk gaat haar gemakkelijk af. Ook opvallend was haar vermogen tot schakelen: ze kan heel goed verruimen en weer terugkomen op het achterbeen. Een hele fijne merrie!”, vertelt Dirk Reijne over deze opvallende finaliste van de Pavo Cup afgelopen zomer.

Slechts een halve punt minder – 88,5 waaronder een 9,5 voor de draf – kreeg Ibistrona (Don Tango uit Biastrona elite IBOP-dr v.Sunny Boy, fokker C.C. Huisman-Holst uit Mookhoek) van Paardencentrum De Dalhoeve uit Wamel. “Zó wil je een paard zien draven”, is Reijne enthousiast. “De merrie heeft veel ‘go’, een mooie heffing van het voorbeen en treedt heel goed onder met het achterbeen. Daarnaast heeft ze heel veel balans, formidabel.” De bewerkbare merrie kreeg hiernaast een 9 voor souplesse.

De door Nico van Maaswaal gefokte Eye of the Apple (Jazz uit Oogappel reg A sport-dr v.T.C.N. Partout) van G. Vanmaercke uit het Belgische Dergneau stopte de teller op een mooie 81 punten. Het hoogste punt werd voor de draf genoteerd: een 9. “Een heel rassige merrie die heel veel souplesse heeft in beweging. Met name in draf is ze heel lichtvoetig en ze heeft een goed afloop van het voorbeen. Het achterbeen wordt met veel buiging ondergebracht en met name in draf heeft ze veel balans.” Moeder Oogappel is zelf geklasseerd in de Grand Prix-dressuur, en komt uit dezelfde lijn als de eveneens Grand Prix-geklasseerde Sierappel (v.Montecristo) en nog een hele rij aan goede sportpaarden.

De Wynton-dochter Ivita Whispering (uit Whispering Nouvelle Dansante keur prest v.Rhodium, fokker J.C.N. de Louw uit Culemborg) van Paardencentrum De Dalhoeve slaagde met 80 punten, waaronder een 8,5 voor de rijd- en bewerkbaarheid. “Een merrie die veel techniek in de benen heeft en voor alle basisgangen een 8 scoorde. De afloop van het voorbeen en het schakelvermogen vielen positief op, daarnaast liet ze zich zeker voor een driejarige heel goed bewerken en heeft ze een mooi front.” Uit de moederlijn komen voornamelijk topspringpaarden, zoals de 160m-paarden Nouvelle (stb.naam Zon-Nouvelle, v.Solitair) van Laura Kraut en Wings Sublieme (v.Oklund) van Ben Maher.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, BlogBeat, Freekieee, gertje76, GrapeshotBot, meggiemeg, pialotta, Stybba, Thrive en 20 bezoekers