Meer paarden op paardenmarkt in Roden dan vorig jaar

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14167
Geregistreerd: 20-04-16

Meer paarden op paardenmarkt in Roden dan vorig jaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-16 09:07

RTV Drenthe


In Roden werd het straatbeeld gisteren bepaald door houten klompen en paarden. Precies 313 paarden, pony's en ezels werden te koop aangeboden in het centrum van het dorp. Marktkoopman Albertus Lieffering had gerekend op zo'n 250 dieren op de paardenmarkt, maar dat zijn er meer geworden. Van de 313 dieren, zijn er 156 paarden, 46 meer dan vorig jaar. Er staan wel minder pony's, 36 minder dan vorig jaar. Vorig jaar waren er 309 dieren.Volgens Lieffering mag de organisatie blij zijn. "De dieren zijn kwalitatief beter dan een aantal jaar terug. Als we de Rodermarkt op deze manier kunnen houden, mogen we blij zijn."

Toch is er landelijk steeds minder aanbod van paarden op de markt. Lieffering: "Er is de laatste jaren ook minder gefokt, omdat de prijzen van de paarden steeds lager worden. Het is hopen dat de vraag nu weer omhoog gaat, zodat mensen weer paarden gaan fokken en er meer bij komt." Toch zegt Lieffering dat de organisatie het aantal paarden nog wel zo goed kan beheersen, dat het de moeite waard is om de paardenmarkt te organiseren.De organisatie van de Rodermarkt is tevreden. Het evenement is tot nu toe rustig verlopen, zonder ernstige incidenten. Vooral het mooie weer zorgde voor veel bezoekers. "Het goede weer hebben we gelijk vastgelegd voor de komende vijftien jaar," grapt Lieffering.

Burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld bezocht de Rodermarkt voor het eerst. "De Rodermarkt is natuurlijk echt een traditie, dus ik had er al veel over gehoord. Wat me opvalt is de manier waarop men hier met elkaar de schouders eronder zet. Dit is echt iets bijzonders om mee te maken." De burgemeester was overigens niet op zoek naar een paard. "Daar heb ik geen ruimte voor. Ik heb al een hond en dat is meer dan voldoende."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


robert45
Berichten: 2870
Geregistreerd: 06-06-07
Woonplaats: groningen

Re: Meer paarden op paardenmarkt in Roden dan vorig jaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 19:15

Door de crisis zijn de afgelopen jaren minder dieren gefokt. Daardoor komen er automatisch minder dieren op de markt omdat er minder aanbod is.

De prijzen zijn juist stijgende en er worden weer meer veulens verwacht als enkele jaren geleden.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annienke, Bytespider, carola, DrawnHorse, Edisons, Elegance_, Exorcizamus, GoogleAdsense, IASCrawler, Karintich, MallyBelly, MyWishMax, Nieuwsredactie en 19 bezoekers