Veiling voor Olympisch paard van Clare Abbott

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14025
Geregistreerd: 20-04-16

Veiling voor Olympisch paard van Clare Abbott

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-16 11:19

Bokt.nl / Horse and Hound


In november zal het Olympische paard Euro Prince via ene veiling verkocht worden. Euro Prince kwam afgelopen Olympische Spelen met de 29-jarige amazone Clare Abbott voor Ierland aan start in de eventing. Individueel behaalden zij hier een 37e plaats en werden achtste met het Ierse team.

"Voor de eigenaren is de tijd rijp om hem te verkopen. Hij is in absolute topvorm", meldt Abbott. "Natuurlijk zou ik hem graag blijven rijden. We hebben de afgelopen jaren een fijne samenwerking opgebouwd. Mijn team en ik zijn er kapot van." Abbott begon in 2008 met de markante vosruin toen hij vijf jaar oud was. In Rio maakte ze haar Olympische debuut met 'Sparky'. In 2014 wonnen Abbott en Sparky de CCI3* Ballindenisk Horse Trials door hun goede dressuurscore en vorig jaar werden ze negende op de viersterren wedstrijd in Pau. "Ik hoopte op winst op Badminton 2017 en ook nog andere kampioenschappen te kunnen rijden", aldus Abbott, die naast een baan in de paarden ook parttime als wiskundedocente werkt.

Haar kwalificatie voor het Ierse team voor de Spelen ziet de 29-jarige amazone als de beloning voor haar harde werken. "Je hebt geen sjieke accommodatie nodig of een groot landgoed. Ik heb een professionele instelling, de beste training en ik doe alles wat ik kan met mijn paarden. Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor mensen.”

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChanelR, ComscoreBot, Dimphyl, Ghazella, Ginny135, judith_irene, LiannePuthzy, Maaaarije, Marcato, MerleSimone, rollyjogered, savieralover, siloux, Sizzle, vikawiek en 14 bezoekers