Geen succes voor Nederland op EK Eventing jeugd

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14184
Geregistreerd: 20-04-16

Geen succes voor Nederland op EK Eventing jeugd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-16 16:19

knhs.nl


In het Italiaanse Montelibretti is afgelopen weekend het EK eventing voor Junioren en Young Riders verreden. Voor vrijwel alle ruiters van bondscoach Jan van Beek vielen de resultaten niet helemaal mee. Van Beek: “Het zat niet mee, ik had er echt meer van verwacht.” Jan van Beek vertelt over de wedstrijd: “Het was echt een mooie wedstrijd. De cross was selectief, maar echt goed gebouwd. Gelukkig hebben we met het juniorenteam nog wel een teamklassering gehaald, maar in zijn geheel had ik er echt meer van verwacht.”

Bij de junioren eindigde het team op een uiteindelijke achtste plaats en was Mauro Soeteman met Electra op plaats 20 de beste Nederlandse combinatie. Jan van Beek vertelt: “Mauro reed een nette proef, goede cross en sprong foutloos. Hij heeft voor nu het maximale gedaan met een pas zevenjarig paard.” Olivia Pleysier eindigde met Zimbali op plaats 44. Nick Brussee eindigde met Ulfonso als nummer 57. Lianne Chardon begon met Bon Jovi met het beste Nederlandse dressuurresultaat, maar werd na drie weigeringen uitgesloten in de cross. Individueel startende Merel de Rooij vond met Captain Jipp haar waterloo in het springen.

De landenwedstrijd bij de junioren werd gewonnen door Duitsland, voor Frankrijk en Engeland met Nederland op plaats acht. De Duitse Anais Neumann won met Pumuckel individueel goud.

Bij de Young Riders kwam het beste Nederlandse resultaat op naam van Rabo Talententeamlid Janou Bleekman met Granntevka Prince. Bleekman kwam op een 23e plaats. Aliene Ruyter was met Bomba de enige andere Nederlandse die de finish haalde, zij eindigde op plaats 36.

Van Beek: “Joyce van de Kuilen ging als eerste teamruiter van start, zij reed een voor haar zeer goede dressuurproef, maar kwam in de cross ten val. Als tweede ging Janneke Boonzaaijer, vlak voor haar start kwam de cross voor langere tijd stil te liggen door een valpartij. Toen Janneke eenmaal van start mocht pakte haar paard niet aan zoals we gewend zijn en kreeg ze drie weigeringen. Toen was het team ook weg, super jammer. Debutante Aliene Ruyter reed daarna volgens opdracht een nette foutloze cross. Als laatste Nederlandse reed Janou Bleekman netjes, maar ik had haar wel iets sneller verwacht in de cross.”

Het teamgoud ging naar Frankrijk, zilver was voor Duitsland en Italië won brons. Het individuele goud ging naar de Franse Marie Charlotte Fuss met Sillas de la Nee.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cemlys, DeGelukkige4, hwn, muzzy17, MyWishMax, roosjenat, SassyMoon en 17 bezoekers

cron