CAI Nebanice: Winst voor Boom, Timmerman derde

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 16636
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

CAI Nebanice: Winst voor Boom, Timmerman derde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-15 22:44 Tip de Nieuwsredactie

http://www.hoefnet.nl


De mooie wedstrijd in het Tsjechische Nebanice werd vandaag onder wederom zonnige weersomstandigheden afgesloten met de vaardigheid. Ewoud Boom stond na twee dagen met een ruime voorsprong aan de leiding en kon de winst bijna niet ontgaan. Hij sloot de wedstrijd dan ook winnend af. Theo Timmerman ging eveneens aan kop, maar moest drie balletjes incasseren en zakte naar de derde plaats. Hans Heus eindigde als dertiende in het 23 deelnemers tellende veld.

Pony's

Ewoud Boom liet slechts 2,92 strafpunten noteren voor tijdsoverschrijding en stelde hiermee zijn eindzege in de pony tweespanrubriek zeker.
De Duitse vierspan ponyrijder Martin Ritter ging na twee onderdelen aan de leiding en wist de wedstrijd ondanks een flink aantal strafpunten in de vaardigheid winnend af te sluiten, voor de Fransman Rolf Guthmann en Reiner Ochs.

Enkelspannen

Ook in de enkelspanrubriek lag de winnaar voor de hand. De sterk presterende Luxemburger Franz Schiltz tikte er met zijn ene paard een balletje af, met zijn tweede paard kreeg hij 22,17 strafpunten aan de broek, maar hij wist evengoed de eerste en tweede plaats te behouden. De Zwitser Daniel Aeschbacher klom op naar de derde plaats, voor de Chileen Ricardo Massmann.

Tweespannen

De top drie in de tweespanrubriek stond dicht op elkaar en toen de nummers twee en drie, Ladislav Jirgala en Martin Gössl, met respectievelijk 19,46 en 25 strafpunten de ring uit kwamen, gaf dit wat lucht aan de leider Jacob Arnold. Arnold hield de schade beperkt tot 11,79 strafpunten en mag de wedstrijd in Nebanice aan zijn lijst van successen toevoegen.

Vierspannen

De vierspanwedstrijd ontaardde in een spannende strijd. Pas na 17 menners werd de eerste foutloze ronde binnen de toegestane tijd neergezet, en wel door de Zwitser Jerome Voutaz. Voutaz zette een prachtige rit neer en won dit onderdeel verdiend. Geen van de vierspanrijders wist zijn resultaat te evenaren totdat de als derde geplaatste Georg von Stein de ring betrad en het kunstje wist te herhalen. Dit legde de druk op de schouders van de laatste twee rijders, Glenn Geerts en Theo Timmerman. Geerts reed foutloos, maar liet tijdfouten noteren waardoor hij achter Von Stein kwam te staan. Regerend Europees Kampioen Theo Timmerman reed zijn vierspan soepel door het parcours, maar in het laatste deel ging het mis. Timmerman tikte er in de zigzag drie balletjes af en zakte hiermee naar de derde plaats in het eindklassement.

Komende week komen Timmerman en Heus opnieuw aan de start in Beekbergen, waar zij het in deelnemersveld van 30 Nederlandse en buitenlandse vierspannen tegen elkaar opnemen in de driesterren Wereldbekerkwalificatiewedstrijd en het Nederlands Kampioenschap.

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor de foto's van de marathon op zaterdag

Zie eerder:
[VN] CAI3* Nebanice: Dressuurzeges voor Timmerman en Boom


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers